Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαία είναι η επιδείνωση του καιρού καθώς από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (10/6) η κακοκαιρία Genesis έχει φέρει μαζί της ισχυρές βροχές και καταιγίδες προκαλώντας προβλήματα κυρίως στη βόρεια χώρα. Συγκεκριμένα, βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο Ιόνιο. Κατά το υπόλοιπο της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Βόρειο Αιγαίο και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης.

Η Πολιτική Προστασία και όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή. Μάλιστα, στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, εστάλησαν ήδη από χθες, Πέμπτη, μηνύματα μέσω του συστήματος «112» για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων.

Αναλυτικά, τις επόμενες ώρες ισχυρά και δυνητικά επικίνδυνα φαινόμενα αναμένονται, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

  • έως το μεσημέρι στην Κεντρική και Δυτική Στερεά και στη Θεσσαλία,
  • από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας
  • από τις πρώτες βραδινές ώρες έως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου στην Κεντρική Μακεδονία.

Οσον αφορά την περιοχή της Αττικής, οι ειδικοί βλέπουν πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για ένα σύντομο, αλλά βίαιο πέρασμα καταιγίδας από την Αθήνα, αργά το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα. Ο καιρός πάντως θα βελτιωθεί εκ νέου το βράδυ

Στη συνέχεια και έως το πρωί του Σαββάτου (11/6) τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη εξασθένησηΧαλαζοπτώσεις αναμένονται κυρίως στις παράκτιες περιοχές των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη μικρή ενίσχυση φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο και στα νότια τμήματα του Σαρωνικού και Ν. Ευβοϊκού. Στο Ιόνιο οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 4 έως 5 μποφόρ.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας «Genesis»:

Σύμφωνα με το Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, από τη σφοδρή κακοκαιρία θα επηρεαστούν οι εξής περιοχές:

Την Παρασκευή (10/6/2022)

  • Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως Αχαΐα και Ηλεία). Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  • Από τις πρώτες ώρες η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά και η βόρεια Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο (11/6/2022)

  • Η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  • Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA