ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/06/2022 12:17

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Αυτά είναι τα επόμενα βήματα της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Οθων Παπαδόπουλος, αναφέρει πως «πρέπει να διευκρινιστεί αν η Τζωρτζίνα "χάθηκε" από κεταμίνη ή όχι» και μιλά για τα επόμενα βήματα μετά την απόρριψη του αιτήματος για επανάληψη των τοξικολογικών εξετάσεων από την ανακρίτρια

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Αυτά είναι τα επόμενα βήματα της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου
Πηγή: Pexels , facebook
Ανάγνωση:

Τα επόμενα βήματα της ετοιμάζει η πλευρά της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου έπειτα από την απόρριψη του αιτήματος για επανάληψη των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνα, από την ανακρίτρια. Ο δικηγόρος της, Οθων Παπαδόπουλος αναφέρθηκε τόσο στο συγκεκριμένο αίτημα όσο και στο που θα επικεντρωθούν από εδώ και πέρα καθώς όπως είπε «η περαιτέρω έρευνα θα δείξει αν το παιδί “χάθηκε” από την κεταμίνη ή όχι».

Διαβάστε ακόμη: Φως στο Τούνελ: Ασφυκτικός ο θάνατος Μαλένας και Iριδας, δείχνουν οι ιστολογικές

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε μιλώντας στο MEGA πως «Δεν μπορούμε να προδικάσουμε την πορεία ενός αιτήματος. Δεν πρέπει, όμως, να αξιολογηθούν οι ενστάσεις οι επιστημονικές που υπάρχουν; Θέλουμε να φωτιστεί το ποια ήταν η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας. Η κατηγορουμένη αρνείται ότι χορήγησε η ίδια την κεταμίνη. Η περαιτέρω έρευνα θα δείξει αν το παιδί “χάθηκε” από την κεταμίνη ή όχι. Αν δε “χάθηκε” από την κεταμίνη τότε τίθεται σε αμφισβήτηση η ιατροδικαστική έκθεση». Και εξήγησε: Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι το καρδιακό επεισόδιο προκλήθηκε από κεταμίνη. Δε θέλουμε να παραταθεί η διαδικασία. Η ανακρίτρια απέρριψε το αίτημά μας επειδή το συγκεκριμένο εργαστήριο είχε υποστεί ζημιά από φυσικό φαινόμενο. Αυτό, βέβαια, δεν το επιβεβαιώνει ο υπεύθυνος του εργαστηρίου, που λέει ότι μπορεί να κάνει την εξέταση».

Συνέχισε δε, λέγοντας: «Ζητήσαμε να κλητευθεί ως μάρτυρας ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, καθώς είχε έρθει σε επαφή με νοσηλεύτρια που είχε γνωρίσει τη Τζωρτζίνα. Ο ίδιος προθυμοποιήθηκε να καταθέσει. Μας είπαν ότι η δημοσιογραφική έρευνα δεν αποτελεί απόδειξη».

Video Loading...

Ενώ, κατέληξε αναφέροντας: «Στόχος μας να αποδείξουμε ότι η μητέρα δεν έχει χορηγήσει την κεταμίνη. Αν αποδειχτεί ότι η κεταμίνη δεν είναι η αιτία θανάτου του παιδιού, κακώς συζητάμε για αυτήν, δεν υπάρχει αμέλεια από τους γιατρούς, δεν υπάρχει πρόθεση από τη μητέρα, και ανατρέπεται η αιτία θανάτου. Η θέση της κατηγορουμένης είναι πάντα η ίδια. Πρώτη φορά άκουσε τη λέξη κεταμίνη λίγο πριν τη σύλληψή της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΤΡΑ ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΚΕΤΑΜΙΝΗ ΠΑΙΔΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ