Μενού
  • Α-
  • Α+

«Καλησπέρα. Τελευταία εκπομπή γι΄ αυτή τη σεζόν και θα πηγαίναμε πού άλλου φίλοι μου; Στην Πάτρα! Τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη, δολοφονήθηκαν, λένε τώρα οι επιστήμονες. Δράστης φαίνεται να είναι η γυναίκα που τα έφερε στον κόσμο. Οι αστυνομικές αρχές καλούνται τώρα να δώσουν την απάντηση αν και τα άλλα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν από τη μητέρα τους. Βαρύ αυτό να το ακούμε». Με αυτά τα λόγια η Αγγελική Νικολούλη έκανε την έναρξη της εκπομπής της.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, η πλέον πολύκροτη υπόθεση στα εγκληματολογικά χρονικά της χώρας, οδηγείται σε πλήρη εξιχνίαση.

Τα τρία παιδάκια, σύμφωνα και με τα σχετικά πορίσματα των ιατροδικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, δολοφονήθηκαν. Και αν για την περίπτωση της Τζωρτζίνας έχει ήδη προφυλακιστεί η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, πλέον το ζητούμενο είναι να βρεθεί ο δολοφόνος των άλλων δυο παιδιών. Της Ίριδας και της Μαλένας.

Στην εκπομπή ακούστηκαν οι συνομιλίες που είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου με την Αγγελική Νικολούλη και άνηκε η αγωνιώδης προσπάθεια της κατηγορούμενης είτε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες είτε να «διώξει» από πάνω της τις υποψίες που υπήρχαν. Εκεί καταδείχθηκαν όλες οι αντιφάσεις στις οποίες έπεσε η Πισπιρίγκου για το πανάκι, για τις αμυχές στο πρόσωπο του μωρού, για την ώρα θανάτου των Ίριδας.

Σε μια από αυτές η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητάει από την Αγγελική Νικολούλη να της πει τι γνώμη έχει σχηματίσει για το πρόσωπό της αλλά και την αγωνιώδη προσπάθειά της να μάθει κάτι... περισσότερο από αυτά που έβγαιναν στον «αέρα» της εκπομπής. Τη στιγμή που η Αγγελική Νικολούλη γινόταν ζωντανά στο «Φως στο Τούνελ» αποδέκτης της πληροφορίας που επιβεβαίωνε το πιο απίστευτο σενάριο φρίκης, αυτό της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, αγωνιούσε να μάθει λεπτομέρειες.

Παράλληλα, στο «Φως» έγινε και αναφορά στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους επιστήμονες που έκαναν την αρχική εκτίμηση για τα αίτια των θανάτων αλλά και σε αυτούς που ανέτρεψαν τα πρώτα συμπεράσματα με τις εξετάσεις που έγιναν σε δεύτερο χρόνο. Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, είναι γνωστό, πως από το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζουν το ενδεχόμενο πειθαρχικού ελέγχου για τους ιατροδικαστές που διενέργησαν τη νεκροψία – νεκροτομή στη Μαλένα και την Ίριδα καθώς η πρόσφατη έκθεση που κατατέθηκε πρόσφατα στις Αρχές φέρει διαφορετικά συμπεράσματα σε σχέση με τις δικές τους. Αυτές οι διαφοροποιήσεις έχουν προκαλέσει και έναν πόλεμο αλληλοκατηγοριών ανάμεσα στην ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τσιόλα και την παθολογοανατόμο των Ιωαννίνων, Αντιγόνη Μητσέλου σχετικά με τη διάγνωση της αγενεσίας φλεβόκομβου, με τη δεύτερη να υποστηρίζει πως ποτέ δεν ενημερώθηκε ούτε για το πανάκι, ούτε για τις εκχυμώσεις στα χείλη της Ίριδας.

Από την πλευρά της η κ. Τσίολα επιμένει να ρίχνει ευθύνες στις κ. Μητσέλου τονίζοντας πως «εκείνη επέμενε στο σπάνιο εύρημα (σσ: αγενεσία φλεβόκομβου) και συνέδεσε όλα τα ευρήματα των λοιπών οργάνων με την συγκεκριμένη σπάνια παθολογική οντότητα» και θυμίζει πως εκείνη ήταν που κινητοποίησε τις Αρχές για τους ύποπτους θανάτους των τριών παιδιών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA