ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/06/2022 07:31

Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς στα Δωδεκάνησα σήμερα Σάββατο - Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας

Υψηλός είναι ο κίνδυνος για εκδήλωση φωτιάς στα Δωδεκάνησα σήμερα Σάββατο 18 Ιουνίου. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr) τα Δωδεκάνησα βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς στα Δωδεκάνησα σήμερα Σάββατο - Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Υψηλός είναι ο κίνδυνος για εκδήλωση φωτιάς στα Δωδεκάνησα σήμερα Σάββατο 18 Ιουνίου. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr) τα Δωδεκάνησα βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο κορονοϊού και 4η δόση: Ανοίγει η πλατφόρμα τη Δευτέρα για τους άνω των 30

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΩΤΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ