ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/06/2022 10:42

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο - Αυτόπτης μάρτυρας για τον χιμπατζή: Τρόμαξα, έβαλα άρον άρον το παιδί στο αυτοκίνητο

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία alpha male χιμπατζής που βρισκόταν στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο το έσκασε από το κλουβί και θανατώθηκε από το προσωπικό - «Σηκώνω το βλέμμα μου και βλέπω ένα χιμπατζή να είναι σε μια κολώνα πάνω και να έχει σηκωθεί όρθιος»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αττικό Ζωολογικό Πάρκο - Αυτόπτης μάρτυρας για τον χιμπατζή: Τρόμαξα, έβαλα άρον άρον το παιδί στο αυτοκίνητο
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία alpha male χιμπατζής που βρισκόταν στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο το έσκασε από το κλουβί και θανατώθηκε από το προσωπικό. Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, «δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, γιατί μια νάρκωση σε ένα ζώο που έχει υψηλή αδρεναλίνη εκείνη τη στιγμή θα έκανε 15-20 λεπτά για να μπορεί να πιάσει».

Διαβάστε ακόμη: Αττικό Ζωολογικό Πάρκο - Θανάτωση χιμπατζή: Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, λέει ο Λεσουέρ

Επισκέπτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικό μίλησε για τις στιγμές πανικού ενώ ισχυρίστηκε πως «όπλο για νάρκωση εγώ δεν είδα» παρά μόνο έναν άνδρα που «κρατούσε πυροσβεστήρα». «Φτάνουμε έξω από την πύλη, βάζουμε την μικρή στο καρότσι και ξαφνικά σηκώνω το βλέμμα μου και βλέπω ένα χιμπατζή να είναι σε μια κολώνα πάνω και να έχει σηκωθεί όρθιος. Μιλάμε για πάνω από 1,80 ύψος, κατάμαυρος. Λέω στη γυναίκα μου “βάλε το παιδί γρήγορα στο αυτοκίνητο”. Με το που μπαίνουμε μέσα στο αυτοκίνητο, κάνει μια κίνηση και πηδάει, από τρία μέτρα που είναι η κολόνα. Έχουν έρθει κάτι άλλα αυτοκίνητα για να μπούνε, έχουμε κάτσει μέσα κλειδωμένοι και ακούμε μια ειδοποίηση από τα μεγάφωνα “μείνετε όλοι στα αυτοκίνητα γιατί έχει διαφύγει ζώο”», είπε στον ALPHA.

Video Loading...

«Βγαίνουν έξω από το Αττικό Πάρκο οι εθελοντές με κάτι φυσούνες που καθαρίζουν τα χόρτα. Βγήκε το προσωπικό, πάνω από 20 άτομα και δεν ήξεραν που πήγε. Οπλο για να τον ναρκώσουν δεν είδα. Μάλιστα ο ένας κρατούσε έναν πυροσβεστήρα. Εν τω μεταξύ ο χιμπατζής έφυγε μέσα στα χωράφια προς τη Λεωφόρο. Ενας πανικός! Τι να σας πω; Οτι με έπιασε κρύος ιδρώτας; Είμαι συγκλονισμένος τρέμω» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΧΙΜΠΑΤΖΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΑΝΑΤΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ