Μενού
  • Α-
  • Α+

Καιρός: Καταστροφές σε καλλιέργειες, πλημμυρισμένους δρόμους αλλά και διακοπές ρεύματος σε πολλούς οικισμούς άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία που έπληξε περιοχές στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας και Σερρών.

Στην Καβάλα τα περισσότερα προβλήματα από τον καιρό εντοπίστηκαν στη δυτική πλευρά της περιφερειακής ενότητας και πιο συγκεκριμένα σε περιοχές του δήμου Παγγαίου, κοντά στον Στρυμωνικό Κόλπο. Λόγω της βροχής και της χαλαζόπτωσης έγιναν καταστροφές σε πολλές εποχικές καλλιέργειες και σε αμπέλια ενώ υπήρξαν διακοπές ρεύματος και πτώσεις πολλών δέντρων.

Στις Σέρρες η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή προκάλεσε πολλά και εκτεταμένα προβλήματα. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπήρξαν πολλές πτώσεις δένδρων ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε αγροτικές περιοχές της περιφερειακής ενότητας Σερρών. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή υπήρχαν πτώσεις σε δυο κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα αρκετά χωριά του Δήμου Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης.

Πυροσβέστες από την υπηρεσία Σερρών, τεχνικά συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και των δήμων Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης προσπαθούσαν όλη τη νύχτα να αποκαταστήσουν τις ζημιές. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Σέρρες

Ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι οι δήμοι της Νέας Ζίχνης Σερρών θα κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθούν οι δήμοι Ν. Ζίχνης και Αμφίπολης, όπου οι καταστροφές είναι βιβλικές από τη θεομηνία (σφοδρή βροχόπτωση, χαλαζόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι) σε σπίτια, δρόμους, αυτοκίνητα, υποδομές, εγκαταστάσεις και καλλιέργειες.

Η Κλιματική αλλαγή είναι εδώ και δημιουργεί σοβαρά και μεγάλα προβλήματα. Ακόμη και η χαλαζική προστασία δεν θα επαρκεί στο άμεσο μέλλον για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων που δημιουργεί η Κλιματική αλλαγή. Χρειάζεται πλάνο, σοβαρός σχεδιασμός και μέτρα πρόληψης, ώστε να μην τρέχουμε πάντα πίσω από τα γεγονότα και τις καταστροφές. Σήμερα πάντως είναι αναγκαία όσο ποτέ η έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας στους πολλαπλά πληττόμενους αγρότες του Ν. Σερρών και ιδιαίτερα των περιοχών που επλήγησαν χθες και το τελευταίο διάστημα, γιατί οι ζημιές στη φυτική παραγωγή είναι στο 100%».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA