Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία μελανή ημέρα καταγράφηκε για τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα. Ανδρας από τη βόρεια Ελλάδα που βρισκόταν στη λίστα αναμονής για μόσχευμα ήπατος ενημερώθηκε πως βρέθηκε δότης. Ομως μεταμόσχευση δεν έγινε αφού δεν υπήρχε αναισθησιολόγος στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Το ήπαρ μεταφέρθηκε στην Αθήνα και μεταμοσχεύθηκε σε άλλον άνθρωπο... 

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι ληστές βιοτεχνίας στη Νέα Ευκαρπία

Το όνειρο του ανθρώπου να βρει μόσχευμα πραγματοποιήθηκε, όμως η μεταμόσχευση, ακυρώθηκε γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμος αναισθησιολόγος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Το ήπαρ έφτασε την Πέμπτη στο Ιπποκράτειο αλλά αναισθησιολόγος δεν υπήρχε και αναβλήθηκε επ΄ αόριστον η μεταμόσχευση. 

Σύμφωνα με το OPEN, το μόσχευμα μεταφέρθηκε στο Λαϊκό στην Αθήνα και μεταμοσχεύτηκε σε άλλον άνθρωπο. Σύμφωνα με το voria.gr, στο ένα από τα τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με τις 12 χειρουργικές κλινικές και τις πολλές εξειδικευμένες μονάδες έχουν απομείνει μόνο εννέα αναισθησιολόγοι από τους 40 που έπρεπε να καλύπτουν τις θέσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA