Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξηγήσεις για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ιριδας αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δηλητηρίαση της Τζωρτζίνας με κεταμίνη. Η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα έχει επτά «όπλα» στη φαρέτρα της για όταν γίνει η δίκη.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τα «γυρίζει» η Ρούλα Πισπιρίγκου και «αδειάζει» τη Δήμητρα για το θάνατο της Ίριδας

Από τις μαρτυρίες των γιατρών μέχρι την έκθεση της παιδοψυχολόγου αλλά και το πόρισμα Καρακούκη - Καλόγρηα, η 33χρονη μητέρα έχει για όλα κάτι να πει και να αντιτάξει. Με το νέο πόρισμα να μιλά ξεκάθαρα για δολοφονίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίζεται διατεθειμένη να στηρίξει με θέρμη τα αρχικά πορίσματα που μιλούσαν για παθολογικά αίτια, άσχετα που ειδικά για την ιατροδικαστική της Μαλένας είχε υποβάλει μέχρι και μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα έχει τα εξής «όπλα» στη φαρέτρα της όταν θα γίνει η δίκη, σύμφωνα με πληροφορίες:

  1. Τα αρχικά πορίσματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων Τσάκωνα – Τσιόλα που αναφέρονται σε θανάτους από παθολογικά αίτια.
  2. Το πόρισμα του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου Ιωαννίνων το οποίο αποδίδει τον θάνατο της Ίριδας σε αγενεσία φλεβοκόμβου.
  3. Τις εκθέσεις των δικών της 6 τεχνικών συμβούλων που ανατρέπουν όλες τις άλλες.
  4. Το ότι απουσίαζε από το δωμάτιο όταν πέθανε η Τζωρτζίνα.
  5. Τις καταθέσεις μαρτύρων ότι αγαπούσε τα παιδιά της και δεν θα μπορούσε να κάνει κακό σε αυτά.
  6. Τη δήλωση του Μάνου Δασκαλάκη, πριν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, πως «είναι η καλύτερη μάνα του κόσμου».
  7. Το ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει βρεθεί η πορεία της κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα και οι Αρχές δεν έχουν βρει τον «προμηθευτή».

Τα σημάδια σε Μαλένα και Ιριδα 

Τα επίμαχα σημάδια των δολοφονημένων κοριτσιών, Μαλένας και Ίριδας, θα παίξουν κομβικό ρόλο στην υπερασπιστική γραμμή που χαράζει η 33χρονη. Ο δικηγόρος της υποστηρίζει πως στα πρώτα πορίσματα των Τσάκωνα και Τσιόλα τα σημάδια είχαν χαρακτηριστεί ως μεταθανάτια. Ωστόσο στην έκθεση της Μαλένας τα σημάδια αναγράφονται ως:

  • Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα. Χωρίς κανέναν χρονικό προσδιορισμό, όπως άλλωστε και στην πρώτη έκθεση της Ίριδας. 
  • Διεπιστώθη λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου άνευ έτερων χαρακτηριστικών.

Ακόμα κι αυτά τα ευκόλως εννοούμενα για έναν ιατροδικαστή, οι Καρακούκης και Καλόγρηας αποσαφηνίζουν λεπτομερώς -προς αποφυγή παρεξηγήσεων- στο πόρισμα τους περιγράφοντας:

  • Κακώσεις -εν ζωή- γενόμενες στοματικού βλεννογόνου, για την Ίριδα
  • Οι εκδορές είναι πρόσφατες εν ζωή γενόμενες, χρώματος ερυθρού, χωρίς στοιχεία απορρόφησης, για την Μαλένα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ισχυριστεί πως τα σημάδια έγιναν κατά τη διάρκεια της ανάνηψης και άρα μεταθάνατια καθώς όταν μπήκαν στο δωμάτιο οι γιατροί η Μαλένα ήταν ήδη νεκρή. Κάτι πάντως που δεν αποδεικνύεται από σωρεία άλλων ευρημάτων που δείχνουν πως τα σημάδια έγιναν όσο το παιδί ήταν εν ζωή.

Η αμφισβήτηση για το πανάκι της Ίριδας

Ένα άλλο σημείο που θα αμφισβητήσει η κατηγορούμενη είναι το περιβόητο πανάκι της δολοφονημένης Ίριδας. Οι Καρακούκης και Καλόγρηας μιλούν ξεκάθαρα για 7 κηλίδες αίματος εν αντιθέσει με την πρώτη ιατροδικαστή Τσιόλα που μιλά για πνευμονικό οίδημα. Η διαφορά πάντως μεταξύ αιματηρού και οροαιματηρού υγρού είναι οφθαλμοφανής, με τους Καρακούκη και Καλόγρηα να διατυπώνουν με σαφήνεια πως αυτό το πανάκι του βρέφους είναι ποτισμένο μόνο με αίμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA