Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, μετά και τη συμπλήρωση του 12μηνου, με τον δικηγόρο του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να κάνει νέες δηλώσεις. «Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας. Η εισαγγελική πρόταση έχει δημοσιευθεί. Το δικαστήριο κάνοντας δεκτό το αίτημά μας να αφεθεί ελεύθερος, ανέπτυξε και ένα αιτιολογικό. Πουθενά δεν υπάρχει ως βάση αποφυλακίσεως του ηθοποιού, η κατάσταση της υγείας του», ανέφερε αρχικά, μιλώντας στο MEGA.

«Τέσσερα κρατικά έγγραφα προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, του Γενικού Κρατικού Νικαίας. Οι καταγγέλλουσες έφτασαν στο σημείο να πουν ότι δεν υπήρχε κανένα έγγραφο, ωστόσο υπήρχαν 4. Το ένα εξ αυτών έλεγε ότι την πρώτη μέρα – την Πέμπτη – που είπαν οι γιατροί στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δεν μπορεί να βγει έξω, διότι το υποκείμενο νόσημα που έχει μπορεί να προκαλέσει και άλλο εγκεφαλικό, ο ίδιος είπε ότι «εγώ θέλω να φύγω και αναλαμβάνω την ευθύνη, διότι εάν δεν είμαι την Παρασκευή το πρωί στο δικαστήριο, ο κόσμος θα λέει ότι παίζω θέατρο». Υπέγραψε χαρτί ότι βγαίνει από το νοσοκομείο με δική του ευθύνη. Ο ηθοποιός έχει κληρονομικό υποκείμενο νόσημα και ο πατέρας του είχε πεθάνει από το ίδιο πράγμα σε ηλικία 62 ετών».

»Το δικαστήριο παρόλο που υπήρχαν αυτά τα έγγραφα, τα «αγνόησε», γιατί οι προϋποθέσεις για να παραταθεί η κράτηση για ένα 18μηνο δεν αναφέρονται σε λόγους υγείας αλλά: να μην είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό, και δεύτερον εάν αφεθεί ελεύθερος να μην διαπράξει ξανά τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται», πρόσθεσε ο δικηγόρος του ηθοποιού.

«Άρα με τα στοιχεία που υπήρχαν , το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε ότι ο κ. Φιλιππίδης δεν είναι θα κάνει τα παραπάνω που προαναφέρθηκαν», δήλωσε και ξεκαθάρισε πως,

«Δεν κάναμε αίτημα αποφυλάκισης εμείς, ένας ο οποίος είναι προφυλακισμένος 12 μήνες γίνεται δίκη για να αποφασιστεί εάν θα παραταθεί η κράτησή του ή όχι. Η αποφυλάκισή του Πέτρου Φιλιππίδη δεν έχει καμία σχέση με το πρόβλημα υγείας για το οποίο εισήχθη στο νοσοκομείο την Πέμπτη. Δεν υπάρχει στο σκεπτικό του οι λόγοι υγείας του. Είχαμε ζητήσει και την ηλεκτρονική επιτήρηση του ηθοποιού. Εάν δεν υπήρχε αυτό το κλίμα εναντίον του, δεν θα του είχε καν ασκηθεί ποινική δίωξη».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την αποφυλάκισή του που μπήκα στο θάλαμό που βρισκόταν, ήταν σε κατάσταση ληθάργου, τον ξύπνησα και του είπα ότι έχω να του ανακοινώσω κάτι ευχάριστο. «Είσαι ελεύθερος», του είπα, «το δικαστήριο το αποφάσισε ομοφώνως». Με αγκάλιασε και με λυγμούς και δε μπορούσε να μου μιλήσει για κάποια λεπτά, και του είπα να ηρεμήσει, μην πάθει κάτι πάλι», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA