Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε θρίλερ εξελίχθηκε μία διαφαινόμενη παρεξήγηση σε ένα πρατήριο καυσίμων στα Κάτω Πατήσια, η οποία όμως μετατράπηκε σε -όχι μία αλλά- δύο συμπλοκές με πυροβολισμούς που κινητοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ, και είχαν ως τελικό απολογισμό τον θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων. Τα δύο αιματηρά συμβάντα σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους έγιναν σε μικρό χρονικό διάστημα και τελικά συνδέονται άμεσα μεταξύ τους. Αμέσως μετά τα περιστατικά υπήρξε μεγάλη σύγχυση αφού ακόμα και οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν πλήρη εικόνα των γεγονότων με αποτέλεσμα να μιλούν για δύο ανεξάρτητα συμβάντα: Ενα στα Κάτω Πατήσια με διαπληκτισμό οδηγών και πυροβολισμούς και ένα δεύτερο στους Αγίους Αναργύρους με ένοπλη ληστεία, η οποία αποδείχθηκε ότι δε συνέβη ποτέ.

Αναλυτικά, το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν τις 21:30 το βράδυ σε πρατήριο καυσίμων στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα σε επτά άτομα για άγνωστη αιτία. Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματιστεί σοβαρά, να μεταφερθεί στην Παμμακάριστο όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. 

Τι πραγματικά συνέβη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, η παρέα αυτή των 7 ατόμων ήταν «χωρισμένη» σε τρία οχήματα: Μία Mercedes, ένα ακόμη αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κάποια άτομα διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα ο οδηγός της Mercedes να τραβήξει όπλο και να ανοίγει πυρ, με αποτέλεσμα από τους πυροβολισμούς να τραυματιστεί ο οδηγός της μοτοσικλέτας. Ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου, που οι πληροφορίες θέλουν πως είναι ο πατέρας του νεαρού που βρισκόταν στη μοτοσικλέτα, τράβηξε με τη σειρά του κι αυτός όπλο και άρχισε να πυροβολεί προς τη Mercedes τραυματίζοντας σοβαρά τον συνοδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο οδηγός από την πλευρά του προσπάθησε να διαφύγει του σημείου και -υπό την απειλή όπλου- σταμάτησε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο μάρκας Toyota Yaris, το έκλεψε και εξαφανίστηκε. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκε λόγω της συμπλοκής και συγκεκριμένα πρόκειται για τον συνοδηγό του δεύτερου αυτοκινήτου (οδηγός είναι ο πατέρας του νεαρού στη μοτοσικλέτα), ο οποίος και μέσα στον πανικό του από τα πυρά βγήκε στον δρόμο όπου και τον παρέσυρε διερχόμενο όχημα. Στην περιοχή, όπως είναι φυσικό, επικράτησε πανικός, ενώ επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή. 

Καταδίωξη και πυροβολισμοί στους Αγίους Αναργύρους

Λίγη ώρα αργότερα, αιματηρό ένοπλο επεισόδιο σημειώθηκε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στους Αγίους Αναργύρους με το συμβάν να συνδέεται άμεσα με ότι εκτυλίχθηκε στα Κάτω Πατήσια. Συγκεκριμένα, ο οδηγός που το είχε σκάσει από τη συμπλοκή στο πρατήριο καυσίμων στην Κουρτίδου, αναζήτησε καταφύγιο σε μπαρ επί της λεωφόρου Δημοκρατίας. Αστυνομικοί που τον αναζητούσαν τον εντόπισαν μέσω του αυτοκινήτου που είχε κλέψει. Εκείνος τους αντιλήφθηκε και ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός και να τραυματιστούν οι δύο αστυνομικοί, ο ένας στο πόδι και ο άλλος στον ώμο. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως τα γεγονότα έγιναν τόσο γρήγορα που υπήρξε μία μεγάλη σύγχυση με τα γεγονότα καθώς ούτε η ίδια η Αστυνομία δεν είχε πλήρη εικόνα των γεγονότων.

Στήριξη στους αστυνομικούς από Θεοδωρικάκο

Ανάρτηση για τη... δύσκολη αυτή νύχτα έκανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος αμέσως εξέφρασε τη στήριξή του στους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν από τα πυρά του ενόπλου. Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος έγραψε στο Twitter: «Δυο αστυνομικοί αντιμετώπισαν στα Πατήσια κακοποιούς που αντάλλασσαν πυροβολισμούς,ο ένας κακοποιός νεκρός.Έσωσαν με αυτοθυσία τους πολίτες,τραυματίστηκαν και οι δυο, ευτυχώς ελαφρά.Είμαστε στο 401 μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και ενημερωθήκαμε από τους γιατρούς. Όλα θα πάνε καλά».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA