Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης, είναι ο απολογισμός του «θρίλερ» με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Κάτω Πατήσια και τους Αγίους Αναργύρους. Για το περιστατικό η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη μίας γυναίκας που επέβαινε σε ΙΧ αυτοκίνητο μαζί με τον άνδρα που πυροβόλησε τους αστυνομικούς. 

Διαβάστε ακόμη: Πυροβολισμοί στην Αθήνα: Νύχτα θρίλερ με δύο νεκρούς και 4 τραυματίες - Τι πραγματικά συνέβη

Ολα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου σε πρατήριο καυσίμων στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα σε επτά άτομα για άγνωστη αιτία. Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματιστεί σοβαρά, να μεταφερθεί στην Παμμακάριστο όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρο Μπαλάσκα, στη συνέχεια ένας άνδρας και μία γυναίκα έκλεψαν ένα ΙΧ, χτύπησαν έναν πολίτη και κατευθύνθηκαν προς τους Αγίους Αναργύρους. Εκεί μπήκαν σε ένα μπαρ στην λεωφόρο Δημοκρατίας και υπό την απειλή όπλου έκλεψαν 30 ευρώ. 

Αστυνομικοί που αναζητούσαν το όχημα το εντόπισαν και μόλις ο δράστης τους αντιλήφθηκε ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός και να τραυματιστούν οι δύο αστυνομικοί, ο ένας στο πόδι και ο άλλος στον ώμο. Για τον κακοποιό που έπεσε νεκρός, ο κ. Μπαλάσκας τον χαρακτήρισε «σκληρό ποινικό» ενώ ήταν σεσημασμένος. «Μιλάμε για ένα άτομο να το πω λαϊκά αμάσητο που σηκώνει το όπλο για ασήμαντη αφορμή», είπε στο MEGA.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Μπαλάσκα, η σφαίρα κόντεψε να κόψει τη μηριαία αρτηρία ενός αστυνομικού. Όπως είπε, ο αστυνομικός «τη γλίτωσε οριακά» αφού ο αιματοκρίτης του είχε φτάσει στο 19 – 20 και αν η διακομιδή του αργούσε 10 λεπτά θα άφηνε την τελευταία του πνοή. Οι δύο αστυνομικοί νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο 401. 

Στήριξη στους αστυνομικούς από Θεοδωρικάκο

Ανάρτηση για το περιστατικό έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος αμέσως εξέφρασε τη στήριξή του στους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν από τα πυρά του ενόπλου. Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος έγραψε στο Twitter: «Δυο αστυνομικοί αντιμετώπισαν στα Πατήσια κακοποιούς που αντάλλασσαν πυροβολισμούς, ο ένας κακοποιός νεκρός.Έσωσαν με αυτοθυσία τους πολίτες,τραυματίστηκαν και οι δυο, ευτυχώς ελαφρά.Είμαστε στο 401 μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και ενημερωθήκαμε από τους γιατρούς. Όλα θα πάνε καλά».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA