ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/07/2022 16:39

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Πειθαρχικό έλεγχο για τους ιατροδικαστές που εξέτασαν πρώτοι την Μαλένα και την Ιριδα

Τι αναφέρει στην επιστολή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, για τον πειθαρχικό έλεγχο στους ιατροδικαστές που εξέτασαν πρώτοι τα παιδιά στην Πάτρα - Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να δώσει τις εξηγήσεις της και για τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Πειθαρχικό έλεγχο για τους ιατροδικαστές που εξέτασαν πρώτοι την Μαλένα και την Ιριδα
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Τον πειθαρχικό έλεγχο για τους ιατροδικαστές στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα ζητεί με επιστολή που απέστειλε στον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκο Καρακούκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. Στην επιστολή του, ο κ. Τσιάρας αναφέρει: «...Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας όπως διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Πάντως, η ήδη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας έχει κληθεί με την ιδιότητα της μοναδικής ύποπτης διάπραξης αξιόποινων πράξεων σε βάρος και των άλλων δύο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας. Μόλις δώσει τις εξηγήσεις της, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στους εισαγγελείς που θα αποφασίσουν εάν θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος της.

Η κλήση της για παροχή εξηγήσεων στηρίχθηκε εκτός από το ιατροδικαστικό πόρισμα, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των δυο μικρότερων παιδιών της ήταν η ασφυξία, και σε περισσότερες από 50 καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, που αξιολογήθηκαν και αποτιμήθηκαν από τους δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο και Απόστολο Ανδρέου.

Μετά την παροχή εξηγήσεων από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά της, οι δύο εισαγγελείς, θα αποφανθούν αν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 33χρονης, γεγονός που θα σημάνει σε καταφατική περίπτωση και την έναρξη νέας ανακριτικής διαδικασίας εναντίον της.

Παράλληλα, μετά το πέρας της κύριας ανάκρισης από την 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, η δικογραφία για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας θα ανατεθεί σε εισαγγελέα για τη διατύπωση της πρότασής του προς το δικαστικό συμβούλιο τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή της κατηγορούμενης σε δίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΤΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ