ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/07/2022 13:12

Ψευτογιατρός: Αμετανόητος ο Νίκος Κοντοστάθης - «Αυτοί ήρθαν να με βρουν, όχι εγώ»

Ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης είπε ότι δεν έπαιρνε χρήματα, προκαλώντας την οργή των συγγενών των φερόμενων ως θυμάτων του και είπε με κυνισμό ότι «αυτοί έρχονταν, δεν τους βρήκα εγώ»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ψευτογιατρός: Αμετανόητος ο Νίκος Κοντοστάθης - «Αυτοί ήρθαν να με βρουν, όχι εγώ»
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Τι κι αν κατηγορείται για 12 θανάτους και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, ο ψευτογιατρός, Νίκος Κοντοστάθης παραμένει αμετανόητος και δηλώνει στο δικαστήριο με χαρακτηριστική κυνικότητα «κυρία πρόεδρε, αυτοί ήρθαν και με βρήκαν, δεν τους βρήκα εγώ... Δεν θα πω ότι είμαι άγιος, έκανα λάθη, αλλά δεν είμαι δολοφόνος...»

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει ισχυριζόμενος ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο και επικαλέστηκε το... θείο χάρισμα να θεραπεύει. «Δεν νιώθω ότι απολογούμαι αλλά ότι εξομολογούμαι» είπε επιμένοντας πως απολογούμενος κάνει κατάθεση καρδιάς γνωρίζοντας ότι δεν έκανε κακό. «Εμένα ο Θεός μου είχε δώσει ένα χάρισμα να γνωρίζω καλά τα βότανα. Ποτέ δεν έπαιρνα χρήματα ωστόσο» είπε για να προκαλέσει την έκρηξη των συγγενών των θυμάτων του που βρέθηκαν στο δικαστήριο για να παρακολουθήσουν την απολογία του 50χρονου.

«Είχα την τύχη και την ευλογία να γεννηθώ μέσα σε χριστιανική οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν ψάλτης και η μητέρα μου διακονούσε το ναό όπως μπορούσε. Εμαθα να είμαι από μικρό παιδί άνθρωπος της προσφοράς και να προσπαθώ να κάνω το καλό στους τριγύρω μου» είπε χαρακτηριστικά, προσπαθώντας να «χτίσει» ένα προφίλ ανθρώπου που βοηθούσε τον συνάνθρωπο...

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ασχολείται με τη βοτανοθεραπεία σημειώνοντας πως «σε όλα τα μοναστήρια, η ιατρική που ασκούνε είναι τα βότανα». Στα μοναστήρια, είπε ο κατηγορούμενος, άρχισε να μαθαίνει τα βότανα από τον προπάππου του που είχε σπουδάσει ιατρική εξωτερικό. «Θυμάμαι σαν παιδί να έχω εικόνες του παππούλη, με τους φίλους του που ερχόταν κόσμος να τους θεραπεύσει με βότανα. Εκείνος με πήρε από το χεράκι και μου έμαθε τα βότανα. Παράλληλα από 10 χρονών άρχισα να πηγαίνω στο Αγιον Ορος. Εκεί όπως γνωρίζετε χρησιμοποιούν τα βότανα. Εκεί αντάλλασσα γνώσεις με μοναχούς. Κάποια στιγμή αυτά που ήξερα εγώ λόγω της εμπειρίας του παππούλη αλλά και επειδή είχα θητεύσει κοντά σε δύο κορυφαίους βοτανολόγους από το Πήλιο...» συνέχισε.

Ηταν λάθος που συστηνόμουν ως ογκολόγος

«Κάποιος έψαξε για μένα, βρήκε ένα συνονόματο γιατρό στην Αμερική και διέδιδε ότι αυτός είμαι εγώ. Από εγωισμό και περηφάνεια το άφησα να υποβόσκει και δεν το διέψευσα, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου» ανέφερε ισχυριζόμενος μάλιστα ότι κατάφερε να διατηρήσει το προφίλ του επιτυχημένου γιατρού «επειδή οι γνώσεις μου βοήθησαν».

«Δημιουργήθηκε μία φήμη για το όνομα μου. Αυτή η φήμη ξεπέρασε τα σύνορα του Αγίου Όρους. Ποτέ δεν πήρα χρήματα από μοναχούς ή μοναχές. Ποτέ δεν υποσχέθηκα σε κανένα ότι μπορεί να γίνει καλά με βότανα από ανίατες νόσους. Πίστευα και πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να γίνει καλά με τη δύναμη του Θεού. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα βότανο για κάθε νόσο που μπορεί να την θεραπεύσει, αυτό το έχει πει ο Θεός που βρίσκεται πάνω σας».

Video Loading...

Προσπαθούσα να είμαι πάντα δίπλα στο Θεό

«Η βοτανοθεραπεία ανήκει στις παραϊατρικές πρακτικές. Έχοντας αποκτήσει μία μεγάλη οικονομική ευμάρεια, βοηθούσα τον κόσμο, όποτε μπορούσα να δώσω κάτι δωρεάν το έκανα. Ποτέ η βοτανοθεραπεία δεν ήταν για μένα επάγγελμα. Προσπαθούσα να είμαι πάντα δίπλα στο Θεό. Ποτέ δεν έχω πει σε κανένα που έπασχε από ανίατη ασθένεια ότι τα βότανα θα τον θεραπεύσουν. Η σύγχρονη ιατρική υπάρχει 50-60 χρόνια αλλά υπάρχει κόσμος που έχει απογοητευτεί από τη σύγχρονη ιατρική και δε θέλει να την ακολουθήσει. Όταν είχαν απογοητευτεί από συμβατική ιατρική, ερχόντουσαν σε εμένα και ζητάγανε εάν υπάρχει κάτι να τους βοηθήσει. Τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν αλλά όχι να θεραπεύσουν μία ανίατη ασθένεια. Δεν το έχω κάνει ποτέ να πω ότι μπορούν να θεραπεύσουν» είπε ο 50χρονος αρνούμενος ότι έπειθε τους ασθενείς να εγκαταλείψουν τις θεραπείες τους και να ακολουθήσουν τις δικές του.

Μάλιστα, επιχείρησε να κάνει παραλληλισμό ανάμεσα στη σύγχρονη ιατρική και τα θαύματα σύγχρονων αγίων λέγοντας: «Πενήντα χρόνια προσπαθούν να θεραπεύσουν ανίατες ασθένειες και δεν έχουν καταφέρει κάτι. Όμως έχουν εμφανιστεί σύγχρονοι άγιοι και έχουν κάνει θαύματα και έχουν θεραπεύσει κόσμο, πιστεύω ότι ο Θεός μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα. Πίστευα και τους έλεγα ότι η λύση είναι ο Θεός. Θεός μαζί με βότανα μπορεί να θεραπεύσει».

«Η αμαρτία μου και το λάθος είναι ότι άφησα ένα ψέμα να προχωρήσει. Ποτέ στη ζωή μου δεν θέλησα να κάνω κακό σε άνθρωπο. Πάντα κοίταζα να βοηθήσω τον συνάνθρωπο μου. Υπάρχουν άτομα που έχω βοηθήσει δωρεάν που πήγαινα στο νοσοκομείο και τους πλήρωνα τις εξετάσεις» ισχυρίστηκε και απέδωσε το γεγονός ότι δεν τον στηρίζουν αυτοί που ευεργετήθηκαν λόγω της δημοσιότητας που έλαβε η υπόθεση.

«Βρίσκομαι εδώ για μία αμαρτία, ένα ψέμα, τον εγωισμό και την περηφάνεια μου. Αρνούμαι ότι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και έδρασα με δόλο. Δεν μπορώ να δίνω πράγματα δωρεάν σε κάποιους να τους πηγαίνω δωρεάν στο νοσοκομείο και άλλους να θέλω να τους σκοτώσω» τόνισε επιμένοντας ότι παρά τη σύλληψη του η φήμη του έχει φτάσει «στη Κίνα, στη Ρωσία, στην Αμερική» και προσπαθούσε να βοηθήσει.

«Δεν μπορούσα να τους βοηθήσω όλους δωρεάν. Να σας δώσω ένα παράδειγμα, ένα λίτρο ελιά, φασκόμηλο, ηλίανθο και μαϊντανό κοστίζει 4.500 το λίτρο. Εγώ έδινα σε όλους από 8 λίτρα και πάνω. Από ό,τι είδατε, δεν έπαιρνα από όλους χρήματα» εξήγησε απευθυνόμενος στο δικαστήριο και πρόσθεσε «Μπορώ να κοιτάω τον οποιοδήποτε που ήρθε να μου ζητήσει τη βοήθεια στα μάτια διότι ξέρω ότι δεν έκανα κακό. Πιστέψτε με όχι μόνο συμπάσχω μαζί τους αλλά τους δίνω και απόλυτο δίκιο. Αυτό όλο που έχουν ακούσει δεν είμαι εγώ. Όλη αυτή η δημοσιότητα απέτρεψε κόσμο να είναι εδώ, άνθρωποι που έχουν ευεργετηθεί από μένα. Ήρθα εδώ με την πιστή μου και πιστεύω ότι ο Θεός θα βάλει το χέρι του. Αυτή είναι η αλήθεια μου και αυτός είμαι εγώ. Είναι μία κατάθεση από καρδιάς, βγαίνει από τη ψυχή μου και όχι από το μυαλό μου. Από την πρώτη στιγμή που πήγα στον ανακριτή, είπα αλήθεια. Θα μπορούσα να απαρνηθώ πολλά πράγματα αλλά δεν τα απαρνήθηκα. Είναι 100% ειλικρινής. Ό,τι σας λέω μπορώ να το αποδείξω».

Εριξε αλλού το φταίξιμο

«Έχω στεναχωρηθεί διότι κάποιοι πίστεψαν σε μένα και χωρίς να πρέπει βρέθηκαν κατηγορούμενοι. Ποτέ μα ποτέ δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό και δε έκανα κακό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Ευρωπαϊκή Ένωση τα σκευάσματα βοτανοθεραπείας τα ονομάζουν φάρμακα» είπε και ισχυρίστηκε ότι οι ασθενείς που ζητούσαν την βοήθειά του είχαν χάσει τις ελπίδες τους με την συμβατική ιατρική. «Η βοτανοθεραπεία υπάρχει 7.000 χρόνια. Με τη βοήθεια του Θεού και το θαύμα του Θεού θα γίνεται καλά τους έλεγα. Δεν έλεγα ποτέ ότι το βότανο θα σε κάνει καλά. Δεν είπα σε κανένα ποτέ να διακόψει τη θεραπεία που κάνει και θα σε κάνω εγώ καλά» ανέφερε .

Πρόεδρος: Ποιο είναι το επάγγελμα σας;

Κατηγορούμενος: Πιλότος, επιχειρηματίας, αναγκαστικά έλεγα ότι είμαι ιατρός αλλά ποτέ δεν έδωσα ιατρική συμβατική θεραπεία. Έλεγα ότι το μόνο που μπορώ να σας δώσω είναι βοτανοθεραπεία.

Πρόεδρος: Γιατί προσεγγίζατε ασθενείς βαρέως πάσχοντες; Ήταν όλοι με καρκίνο.

Κατηγορούμενος: Εγώ δεν προσέγγισα κανένα. Εγώ δεν είχα ούτε επαγγελματική κάρτα να δώσω.

Πρόεδρος: Μέχρι email δίνατε...

Κατηγορούμενος: Η κάρτα κατά το σύνηθες δηλώνει επαγγελματική ιδιότητα. Είναι σαν διαφήμιση. Δεν το έκανα ποτέ. Εγώ βρισκόμουν μέσα στη κοινότητα της εκκλησίας. Πάντα βοηθούσα κόσμο. Πώς ερχόταν; Άκουγαν από εσάς ότι βοήθησα ενώ άλλοι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και έλεγαν "δεν πας στο Νίκο μήπως μπορέσει να βοηθήσει". Έρχονταν σε μένα όταν η κατάσταση είχε ξεπεράσει τα όρια. Όταν είχαν κάνει τα πάντα, δεν είχαν αποτέλεσμα και υπήρχαν υποτροπές. Όταν δεν είχε η συμβατική ιατρική να τους προσφέρει κάτι άλλο. Έρχονταν μήπως βρουν μία ελπίδα»

Πρόεδρος: Μας εσείς δεν μπορούσατε να κάνετε κάτι...

Κατηγορούμενος: Το έκριναν οι άλλοι.

Οι «διαγνώσεις» του ως «βοτανολόγος»

«Αυτή τη στιγμή η βοτανολογία όπως έχει αναγνωριστεί από παγκόσμιο οργανισμό υγείας, ευρωπαϊκή ένωση κλπ είναι μία επιστήμη. Διαβάζεις εξετάσεις και προσπαθείς να προσαρμόσεις βοτανοθεραπεία. Μέσα στα διαγνωστικά πλαίσια που επιβάλει βοτανοθεραπεία, πρέπει και ο βοτανοτανοθεραπευτής να γίνει κοινωνός εξετάσεων. Εγώ πχ έπαιρνα μία μαγνητική και διάβαζα το αποτέλεσμα. Ποτέ δεν αμφισβήτησα το αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή με τη συμβατική ιατρική και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον καρκίνο 9-10 πεθαίνουν και ο εμάς θα πεθάνει πιο μετά. Έχω ζήσει θαύματα πολλά και το πιστεύω. Εγώ ποτέ δεν έλεγα «μη φοβού», έλεγα «μη φοβού, έχει ο Θεός». Ποτέ δεν έλεγα παρακαλώ, έλεγα "το Θεό να ευχαριστείς".

Θεωρώντας ότι ο θεός επιλέγει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει και ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ήρθαν σε μένα για να γίνουν καλά αλλά για να βελτιωθούν. Όταν κάποιος πέθαινε στεναχωριόμουν σαν να είναι δικός μου άνθρωπος. Έστελνα στο Άγιο Όρος τα όρος χρήματα που μου έδιναν σε κάποιες περιπτώσεις για να τους κάνουν σαρανταλείτουργο. Αυτό δε δείχνει την ποιότητα ενός ανθρώπου αλλά πονάω. Γι αυτούς ξόδευα διόδια για τα ταξίδια, ποτέ δεν έχω πάρει χρήματα για διόδια, πονάω για συνάνθρωπο, αυτό είναι το ποιόν μου το πιστεύω μου, το έκανα για τη ψυχή μου...

Πρόεδρος: Είναι μεγάλο κεφάλαιο η πίστη αρκεί να μην αποτελεί κεφάλαιο εκμετάλλευσης. Γιατί δεν αφήνατε στο Θεό τα πράγματα και παρεμβαίνατε;

Κατηγορούμενος: Κύρια πρόεδρε αυτοί ήρθαν και με βρήκαν. Δεν τους βρήκα εγώ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΔΙΚΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ