Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο μητροκτονίες μέσα σε λίγες ώρες συγκλονίζουν τη χώρα κι ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών γυναικών που πέφτουν θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών και δολοφονικών επιθέσεων μέσα στα σπίτια τους. Πρόκειται για δύο ακόμη ειδεχθή εγκλήματα, δύο ακόμη γυναικοκτονίες με τις ηλικιωμένες να βρίσκουν μαρτυρικό θάνατο από τα χέρια των ίδιων των ανθρώπων που έφεραν στον κόσμο.

Στη Θεσσαλονίκη, ο έτερος γιος της δολοφονημένης 79χρονης, βρήκε τη μητέρα του νεκρή στη μπανιέρα του σπιτιού της, και μάλιστα η άτυχη γυναίκα φορούσε τα ρούχα της. Ο δράστης, είναι ο γιος της άτυχης γυναίκας, ηλικίας 50 ετών, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα. Ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι δεν θυμόταν τίποτα απ' όσα είχαν συμβεί, ενώ η μητέρα του βρέθηκε μαχαιρωμένη στο λαιμό. Με εντολή του εισαγγελέα, ο 50χρονος εγκλείστηκε σε ψυχιατρικό ίδρυμα μέχρι να οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, «οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησαν στην εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας σε βάρος της 79χρονης στην περιοχή της Νεάπολης. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 50χρονος γιος της, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (5/7), σε διαμέρισμα στην περιοχή της Νεάπολης όπου διέμενε, εντοπίστηκε νεκρή η 79χρονη, από τον άλλον της γιο 53 ετών. Η άτυχη γυναίκα έφερε τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο στη δεξιά τραχηλική χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα δράστης της επίθεσης σε βάρος της 79χρονης γυναίκας, η οποία εκτιμάται ότι τελέσθηκε προ πέντε ημερών περίπου, είναι ο 50χρονος σύνοικος γιός της, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του. H σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Ηράκλειο: Σκότωσε τη μάνα του στο ξύλο, τον έπιασαν με αίματα στα χέρια

Λίγη ώρα αργότερα γινόταν γνωστή άλλη μια οικογενειακή τραγωδία, με μία ακόμα ηλικιωμένη γυναίκα να πέφτει νεκρή από τα χέρια του ίδιου της του παιδιού στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ενας 42χρονος, ο οποίος επίσης φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα, φέρεται να ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη μητέρα του, χτυπώντας την επανειλημμένα με ένα ξύλινο αντικείμενο. Η Αστυνομία όταν έφτασε στο σημείο και είδε τον δράστη με αίματα στα χέρια και την 67χρονη μητέρα του χωρίς τις αισθήσεις της. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έσπευσε άμεσα στο σημείο, δεν κατάφερε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα, η οποία είχε ήδη καταλήξει από τα φονικά χτυπήματα του παιδιού της.

Οπως αναφέρει το neakriti το περιστατικό συνέβη περίπου στις 12:30 τη νύχτα, όταν ο 42χρονος μετέβη στο σπίτι της μητέρας του, όπου φέρεται να λογομάχησαν έντονα, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Στη συνέχεια, ο 42χρονος φέρεται με ένα ξύλινο αντικείμενο να χτύπησε στο κεφάλι την μητέρα του, μέχρι θανάτου.

Η αστυνομία όταν έφτασε στο σημείο είδε τον δράστη με αίματα στα χέρια και την 67χρονη μητέρα του αναίσθητη. Ο άνδρας συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αντιμετωπίζει θέματα ψυχικής υγείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA