Μενού
  • Α-
  • Α+

«Πονοκέφαλο» στους αλιείς του νότιου Αιγαίου αποτελεί η εμφάνιση λαγοκέφαλων που έχουν κατακλύσει τις ελληνικές ακτές. Ψάρια από τον ωκεανό που μετανάστευσαν στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ λόγω της Κλιματικής Αλλαγής καταστρέφουν τα αλιεύματα και είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. 

Διαβάστε ακόμη: Ρόδος: Η θάλασσα γέμισε με λαγοκέφαλους που προκαλούν προβλήματα στους ψαράδες 

Οι λαγοκέφαλοι μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και θάνατο αν καταναλωθεί το κρέας τους. Θεωρούνται επικίνδυνα τόσο για τα θαλάσσια οικοσυστήματα όσο και για τον άνθρωπο. Σύμφωνα με το MEGA, επικίνδυνα ψάρια που πλέον κολυμπούν στις ελληνικές θάλασσες είναι:

  1. Λεοντόψαρο
  2. Φεγγαρόψαρο 
  3. Plotosus lineatus

Οσον αφορά τα λεοντόψαρα, έχουν μεταναστεύσει και αυτά από τη Διώρυγα του Σουέζ ενώ στα πτερύγιά τους υπάρχει ένα από τα ισχυρότερα δηλητήρια στη φύση! Την ίδια στιγμή, ραγδαία εξάπλωση παρουσιάζουν και οι μωβ μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες. Το επικίνδυνο αυτό είδος εμφανίστηκε σε θάλασσα του Αλίμου, με μια γυναίκα μάλιστα να βγαίνει με σημάδια από τη θάλασσα μετά από τσίμπημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA