ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/07/2022 13:12

Κάσος: Εμεινε χωρίς πλοίο το νησί - Εκτακτη σύσκεψη για το «Olympus» στο υπουργείο Ναυτιλίας

Οι τοπικές Αρχές και οι κάτοικοι της Κάσου εκφράζουν την αγανάκτησή τους και στο πλαίσιο κινητοποιήσεων έβαλαν «λουκέτο» στις δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα. Τι καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κάσος: Εμεινε χωρίς πλοίο το νησί - Εκτακτη σύσκεψη για το «Olympus» στο υπουργείο Ναυτιλίας
(Πηγή: flickr)
Ανάγνωση:

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση έχει μείνει η Κάσος εν μέσω τουριστικής περιόδου, αφού ακυρώθηκε το πρώτο δρομολόγιο του πλοίου OLYMPUS, που ανέλαβε την άγονη γραμμή της Κασοκαρπαθίας. Το πλοίο - ενώ ήταν έτοιμο να αναχωρήσει με τους επιβάτες και τα οχήματα μέσα - τελικά κρίθηκε μη αξιόπλοο, καθώς προέκυψε ζήτημα από μη τακτοποίηση των διαδικασιών έκδοσης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

Οι τοπικές Αρχές και οι κάτοικοι της Κάσου εκφράζουν την αγανάκτησή τους και στο πλαίσιο κινητοποιήσεων έβαλαν «λουκέτο» στις δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα.

Για το νησί της Κάσου είχαν προορισμό 120 άτομα και όπως δήλωσε ο επιχειρηματίας, Νικήτας Καμπούρης, «αυτός οι κόσμος είναι και οι πρώτοι τουρίστες του νησιού, οι οποίοι είχαν κλείσει και τη διαμονή τους στα ξενοδοχεία και τα άλλα καταλύματα».

Video Loading...

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Το περιστατικό αυτό έφερε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Δωδεκανήσου, Νεκτάριο Σαντορινιό, να σχολιάζει: «Οι ευθύνες που βαραίνουν τον υπουργό Ναυτιλίας είναι βαρύτατες. Η Κάσος και η Κάρπαθος υφίστανται για μια ακόμη φορά τις τραγικές παλινωδίες και την "επιτελική" ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στα μέσα Ιουλίου τα νησιά αυτά παραμένουν χωρίς πλοίο, με σαφή πια κίνδυνο να διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η οικονομική και κοινωνική ζωή τους».

Πιο συγκεκριμένα ο Νεκτάριος Σαντορινιός σε δήλωσή του τονίζει ότι «το παρθενικό δρομολόγιο του πλοίου Olympus, που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα το απόγευμα στην γραμμή της Κασοκαρπαθίας, ακυρώθηκε αιφνιδίως με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας. Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σοβαρά εκτεθειμένη στον λαό των νησιών αλλά και στους επισκέπτες που αυτές τις μέρες σπεύδουν στον Πειραιά για να μεταβούν στην νησιωτική χώρα.

Οι κάτοικοι της Κάσου και της Καρπάθου ζητούν άμεσες απαντήσεις:

  1. Γιατί άργησε τόσο η διαδικασία εξεύρεσης πλοίου που θα καλύψει τις ανάγκες της συγκεκριμένης άγονης γραμμής;
  2. Γιατί δεν μερίμνησε το Υπουργείο να έχει προηγηθεί εγκαίρως η επιθεώρηση του πλοίου έτσι ώστε να μην περάσουν την σημερινή ταλαιπωρία οι επιβάτες και να μην κινδυνεύει η συνολική διασύνδεση της Κάσου και της Καρπάθου;

Οι ευθύνες που βαραίνουν τον υπουργό Ναυτιλίας είναι βαρύτατες. Η Κάσος και η Κάρπαθος υφίστανται για μια ακόμη φορά τις τραγικές παλινωδίες και την «επιτελική» ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στα μέσα Ιουλίου τα νησιά αυτά παραμένουν χωρίς πλοίο, με σαφή πια κίνδυνο να διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η οικονομική και κοινωνική ζωή τους.

Video Loading...

Υπενθυμίζουμε ότι αφού το υπουργείο άργησε χαρακτηριστικά να υπογράψει τη συγκεκριμένη Σύμβαση για την ανάθεση της άγονης γραμμής, αφού η εταιρεία άργησε να ανοίξει πλάνα, αλλά και αφού άνοιξαν, και πάλι κανένας μέσα στον κορύφωση του καλοκαιριού, δεν μπορούσε να κλείσει εισιτήρια για Κάσο-Κάρπαθο. Τέλος, σήμερα το προγραμματισμένο πρώτο δρομολόγιο του πλοίου ακυρώνεται….ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα είχαν επιβιβαστεί και φορτωθεί στον Πειραιά!».

Τι απαντά το υπουργείο Ναυτιλίας

Στο μεταξύ, το υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιεί έκτακτη σύσκεψη σχετικά με την υπόθεση του πλοίου «Olympus» σήμερα και αφού το νησί της Κάσου και της Καρπάθου έμειναν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση και ακυρώθηκε το ταξίδι των πρώτων τουριστών. Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ανέφερε, πάντως, πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο, καθώς το πλοίο δεν είναι αξιόπλοο, θα κηρυχθεί έκπτωτο και θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες με απευθείας ανάθεση και έκτακτη δρομολόγηση, διαβεβαιώνοντας πως ούτε η Κάσος, ούτε η Κάρπαθος θα μείνουν χωρίς καράβι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΑΣΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ