Μενού
  • Α-
  • Α+

«Επίσκεψη» του Ρουβίκωνα στο σπίτι του σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, που κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το Εφετείο. 

Διαβάστε ακόμη: ΣΕΗ για αποφυλάκιση Λιγνάδη: Είμαστε ζώντες σε ένα έγκλημα, δεν ζούμε πια σε Κράτος Δικαίου

«Είμαστε στο σπίτι του βιαστή ανηλίκων Λιγνάδη, τον οποίο οι δικαστές άφησαν ελεύθερο, παρότι καταδικάστηκε για βιασμούς ανηλίκων. Είναι ανεπιθύμητος πλέον στη γειτονιά. Αν θέλει να μείνει κάπου, ας τον πάρει σπίτι του ο Κούγιας.Οι δικαστές τον άφησαν ελεύθερο ενώ βίαζε ανήλικα σε αυτό εδώ το σπίτι. Όλοι βλέπαν, ήξεραν και δε μιλούσαν. Φυσικά, δεν του έβαλαν κατ΄ οίκον περιορισμό. Θα τον επιβάλλουμε εδώ. Θα τον βρούμε όπου και να πάει» ανέφερε ένα από τα μέλη που έκανε την παρέμβαση. 

Έξω από το σπίτι του καταδικασθέντα σκηνοθέτη γράφτηκαν συνθήματα, όπως «Λιγνάδη βιαστή». 

Δημήτρης Λιγνάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο έφεσης για την αποφυλάκιση και την ποινή

Το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι το εφετείο μελετά η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, μετά την απόφαση που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Μετά την παραγγελία που έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Μαρία Γκανέ, ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους. Τις επόμενες ημέρες η Εισαγγελία Εφετών θα μελετήσει τόσο το εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών για την αθώωση του Δημήτρη Λιγνάδη για τον ένα από τους βιασμούς ενώ θα αξιολογήσει και τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους δύο βιασμούς που καταδικάστηκε, αλλά και την απόφαση χορήγησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA