Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο θάνατος του 49χρονου στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας συγκλονίζει το πανελλήνιο, με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να ζητά την διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να δοθεί άπλετο φως στα αίτια που στοίχισαν τη ζωή στον 49χρονο Θοδωρή. Την ίδια ώρα, ο αδελφός του μιλά για τις τελευταίες στιγμές του, αφότου τον παρέλαβε από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας για να τον μεταφέρει σε αυτό του Ρίου. Ο 49χρονος, υπενθυμίζεται, επιχείρησε να πάει στο πρώτο νοσοκομείο και φαίνεται πως συνομίλησε με δύο νοσηλεύτριες, οι οποίες ωστόσο του είπαν πως δεν εφημερεύει και του ζήτησαν να φύγει για το Πανεπιστημιακό της Πάτρας.

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: Τον έδιωξαν από το νοσοκομείο επειδή δεν εφημέρευε – Πέθανε λίγο αργότερα αβοήθητος

Όπως είπε ο αδελφός του, συνομίλησε μαζί του λίγο αφότου έφυγε από το νοσηλευτικό ίδρυμα και εκείνος του ζήτησε να τον πάει στο Ρίο γιατί δεν αισθανόταν καλά. «Δεν μπορώ να πάω στο Ρίο μόνος, δεν είμαι καθόλου καλά» είπε, χαρακτηριστικά ο 49χρονος, σύμφωνα με τον αδελφό του, που μίλησε στο Star. Όταν πλησίαζε, έλαβε άλλο ένα τηλεφώνημα στο οποίο τον καλούσε να βιαστεί. Τελικώς τον βρήκε και λίγα λεπτά αφότου τον επιβίβασε στo όχημά του, εκείνος πέθανε. «Φεύγω με μεγάλη ταχύτητα και παθαίνει ανακοπή στα χέρια μου» σημείωσε.

Ερωτώμενος για το εάν τον είχαν εξετάσει στον Άγιο Ανδρέα και το εάν ισχύσουν τα περί ψύξης – ο ασθενής φέρεται να είπε στο νοσηλευτικό προσωπικό ότι είχε έναν πόνο στην πλάτη καθώς είχε πάθει ψύξη – ο αδελφός του επιβεβαίωσε πως είχε συνομιλήσει με τις νοσηλεύτριες, αλλά δεν γνώριζε το τι είπαν. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως δεν τον εξέτασαν. 

Σημείωσε πως γνώριζε πως το νοσοκομείο δεν εφημέρευε αλλά πήγε εκεί καθώς δεν ήταν σε κατάσταση να πάει στο Ρίο μόνος του. «Δεν μπορούσε να πάει στο Ρίο, ήξερε ότι δεν εφημερεύει ο Άγιος Ανδρέας» τόνισε. «Αν αργούσα τρία λεπτά, θα τον έβρισκα νεκρό στο αυτοκίνητό του, έξω από το νοσοκομείο» συνέχισε. Σχετικά με τα συμπτώματα που είχε εμφανίσει, είπε πως «πονούσε πάρα πολύ το στήθος του». Τέλος, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η οικογένεια σκοπεύει να κινηθεί νομικά.

ΕΔΕ διέταξε ο Πλεύρης μετά τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αφού έλαβε από το νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» το αποτέλεσμα της πρώτης έρευνας για τον θάνατο του 49χρονου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας στο νοσοκομείο εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων που θα μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό. Έτσι με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, ο υπουργός Υγείας, ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά.

Το χρονικό της τραγωδίας

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα pelop.gr, ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, όταν ο 49χρονος (ζαχαροπλάστης στο επάγγελμα), αισθάνθηκε έναν δυνατό πόνο στην πλάτη. Φοβήθηκε τόσο πολύ, που έσπευσε στο κοντινότερο νοσοκομείο, στον «Αγιο Ανδρέα» της Πάτρας. Εφθασε εκεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα και απευθύνθηκε σε όποιον γιατρό βρήκε μπροστά του. Του περιέγραψε τον ισχυρό πόνο που ένιωθε στην πλάτη, για ν’ ακούσει τη φράση: «Ψύξη θα ‘ναι, εμείς δεν εφημερεύουμε, πηγαίνετε στο Ρίο», όπως ο ίδιος είπε σε οικείους του. Ο 49χρονος επέμενε. Ζητούσε να τον κοιτάξουν, να του δώσουν κάτι να σταματήσει ο πόνος, αφού είχε φοβηθεί πως ήταν πόνος από την καρδιά! Λίγα λεπτά μετά, έφθασε στο νοσοκομείο ο μικρότερος αδελφός του, τον οποίο είχε ειδοποιήσει για να σπεύσει για βοήθεια. Παρά τις εκκλήσεις και των δύο, οι γιατροί ήταν ανένδοτοι. Τον έστελναν στο Πανεπιστημιακό στο Ρίο.

Τα δύο αδέλφια μπήκαν στο αυτοκίνητο του μικρότερου και ξεκίνησαν για το Ρίο. Στον δρόμο ο αδελφός του, του περιέγραψε όσα είχαν προηγηθεί. Του εξήγησε πώς έφθασε στον «Αγιο Ανδρέα», τι είπε στους γιατρούς και όλα αυτά με κάθε λεπτομέρεια. Ξαφνικά, και ενώ ο αδελφός οδηγούσε, ένιωσε έναν ακόμα πιο ισχυρό πόνο και κατέρρευσε στο κάθισμα. Η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπά! Ο αδελφός έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά ήταν ήδη αργά. Είχε ξεψυχήσει ακριβώς δίπλα του.

Εφθασαν στο Νοσοκομείο Ρίου και εκεί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του, από καρδιακή ανακοπή. Ακολούθησαν σκηνές θρήνου και στη συνέχεια αγανάκτησης και ξεσπάσματος στο πρώτο νοσοκομείο που απευθύνθηκε, στον «Αγιο Ανδρέα». Συγγενείς του άτυχου άνδρα πήγαν εκεί, ζητώντας εξηγήσεις, θεωρώντας πως, αν οι γιατροί είχαν παρέμβει άμεσα, ο άνθρωπός τους θα είχε σωθεί.

Η απάντηση του νοσοκομείου

Ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος, διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, σημείωσε πως το συμβάν είναι υπό διερεύνηση. «Σύμφωνα με τα όσα του έχουν μεταφερθεί από το προσωπικό του νοσοκομείου, ο 49χρονος έφτασε εκεί με το αυτοκίνητό του, λέγοντας ότι πονάει στην πλάτη από ψύξη, επικαλούμενος παράλληλα γνωμάτευση από τον προσωπικό του γιατρό. Η ασφάλεια του νοσοκομείου κάλεσε νοσηλεύτρια, η οποία συνομίλησε μαζί του, εκείνος της ανέφερε ότι πονάει, μάλλον από ψύξη, και εκείνη τον ενημέρωσε ότι θα πρέπει να πάει στο νοσοκομείο του Ρίου, που εφημερεύει, για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις» ανέφερε, σχετικά με τα διατρέξαντα.

«Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του προσωπικού εκείνος αποχώρησε, χωρίς να δώσει σημάδια ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή και κρίσιμη. Η ηλικία του, το γεγονός ότι έφτασε μόνος του με το αυτοκίνητό του και περπατούσε κανονικά και επικοινωνούσε δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό στο προσωπικό».

Θάνος Πλεύρης: Αδιανόητο, η νοσηλεύτρια τον έδιωξε χωρίς να τον δει γιατρός

Εξοργισμένος εμφανίζεται με το πρωτοφανές περιστατικό ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ο οποίος λέει σε συνομιλητές του πως είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη, καθώς τον 49χρονο δεν είδε γιατρός και η νοσηλεύτρια τον άφησε να φύγει από το νοσοκομείο. Ο κ. Πλεύρης αναμένει εντός της ημέρας από την έρευνα που έχει διαταχθεί τα πραγματικά περιστατικά και «αν προκύπτουν ευθύνες της διοίκησης».

«Ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα και άμεσα θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν, για το περιστατικό θανάτου του 49 χρόνου στην Πάτρα. Σε όποιον καταφθάνει εκτάκτως σε νοσοκομείο οφείλουμε να παρέχουμε τη δέουσα φροντίδα είτε το νοσοκομείο εφημερεύει είτε όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA