Μενού
  • Α-
  • Α+

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πατρών για τον θάνατο του 49χρονου που είχε ζητήσει βοήθεια από το νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας που δεν εφημέρευε και εξέπνευσε ενώ ο αδερφός του τον πήγαινε στο Ρίο. Μετά την παραίτηση του διοικητή του «Αγιου Ανδρέα» από πειθαρχικό περνούν οι νοσηλεύτριες που είχαν μιλήσει με τον 49χρονο και τον συμβούλεψαν να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. 

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 49χρονου που έδιωξαν από τον «Αγιο Ανδρέα» και πέθανε αβοήθητος

Την ίδια στιγμή, έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες για τις τιτάνιες προσπάθειες που έκαναν γιατροί στο Ρίο για να επαναφέρουν τον 49χρονο Θοδωρή στη ζωή. Σύμφωνα με το tempo24.news, ο Θοδωρής διακομίστηκε νεκρός στο Ρίο στη 1:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/7) και μέχρι τις 2:25 οι γιατροί προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Οι προσπάθεια ανάνηψης κράτησε μία ώρα και δέκα λεπτά αλλά δυστυχώς ο 49χρονος δεν τα κατάφερε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη κληθεί για κατάθεση γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, προκειμένου να καταγραφεί ο χρόνος άφιξης και θανάτου του 49χρονου στο Ρίο και στη συνέχεια να διερευνηθεί πόσο κόστισε στον άτυχο άνδρα η απώλεια πολύτιμου χρόνου από την ώρα που πήγε στον «Άγιο Ανδρέα» μέχρι την ώρα που κατέληξε. Επίσης, για τον 49χρονο αναμένεται να καταθέσουν πέντε άτομα που του μίλησαν στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας. 

«Είπε στη νοσηλεύτρια πως είχε ψύξη»

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Αγιος Ανδρέας Μιχάλης Στελλάτος είχε ισχυριστεί ότι ο 49χρονος δεν είχε πει ποτέ στις νοσηλεύτριες ότι πονούσε η πλάτη του. «Την ημέρα που ήρθε ο άτυχος συμπολίτης μας το νοσοκομείο δεν εφημέρευε. Προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία, ήταν κλειστή η εφημερία. Τον πρώτο που είδε στην είσοδο ήταν η ασφάλεια. Μετά ήταν οι δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας και εκεί απευθύνθηκε ο άτυχος συμπολίτης μας. Ομως στα συμπτώματα δεν είπε για πόνο στην πλάτη. Τρεις φορές είπε στη νοσηλεύτρια “έχω ψύξη, με πονάει ο αυχένας”. Το άκουσαν και οι άλλοι εργαζόμενοι της ασφάλειας και ο τραυματιοφορέας. Είπε πως είχε πάει σε ιδιώτη γιατρό και του είχε δώσει φαρμακευτική αγωγή για ψύξη. Και του λέει η νοσηλεύτρια “ξέρετε κύριε καλό είναι να το διερευνήσετε, να πάτε στο νοσοκομείο που εφημερεύει στο Ρίο και να πάτε για περαιτέρω διερεύνηση”. Αυτή ήταν η διαδικασία» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Στελλάτος στο OPEN. 

Απαρηγόρητα τα μέλη της οικογένειας του 49χρονου

Η κηδεία του 49χρονου έγινε σε κλίμα οδύνης στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στον Σκιαδά Τριταίας. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν οι Αχαιοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου και ο τ. Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Τραγικές φιγούρες ήταν η μητέρα του 49χρονου που είχε χάσει προ ολίγων μηνών και την κόρη της από κορονοϊό. Η αδερφή του 49χρονου είχε ξεσπάσει στον αέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ALPHA: «Πώς εξηγεί το υπουργείο Υγείας τον θάνατο του αδελφού μου; Ως λάθος; Πραγματικά; Θέλετε να πούμε ότι ένας άνθρωπος που έφτασε μέχρι το νοσοκομείο και είπε στους γιατρούς πεθαίνω, αλλά εκείνοι τον έδιωξαν και τον άφησαν αβοήθητο, ότι λέγεται λάθος; Ας είναι κι έτσι! Εγώ όμως θέλω να προτείνω κάτι. Οπως τον καιρό των lockdown για τον κορονοϊό βγαίναμε στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε τους ήρωες γιατρούς, έτσι να βγούμε και τώρα στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς του Αγίου Ανδρέα που εκτέλεσαν τον αδερφό μου και τον άφησαν να πεθάνει αβοήθητος χωρίς λόγο. Ποιος ήταν αυτός που έκρινε έναν ασθενή χωρίς καν να τον εξετάσει γιατρός; Μπορεί κάποιος να απαντήσει;».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA