Μενού
  • Α-
  • Α+

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο αλλά και επιστολή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο απέστειλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με αφορμή τη βάφτιση των παιδιών των σχεδιαστών Ευάγγελου Μπούση και Peter Dundas στον ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη. Η ΔΙΣ στην επιστολή κάνει αναφορά στα όσα κατέθεσε εγγράφως ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος που υποστήριξε ότι δεν είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, τον οποίο μάλιστα εγκάλεσε και για αντικανονικές ενέργειες στη Μητρόπολή του. 

Διαβάστε ακόμη: Γκέι ζευγάρι βάφτισε στην Αθήνα με νονά την Νιάρχου - Το μυστήριο ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας επεσήμανε πως «ο Σεβασμιότατος Αμερικής μου εζήτησεν εγγράφως άδειαν να τελέση την βάπτισην των δύο τέκνων της εκ Σικάγου ορμώμενης ομογενειακής οικογένειας Μπούση». Ο Μητροπολίτης Αντώνιος είπε ότι δεν είχε καμία γνώση για ό,τι έγινε και δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ούτε πριν τη βάφτιση ούτε μετά από αυτή, ενώ σε άλλο σημείο της αναφοράς του τονίζει ότι δεν παρευρισκόταν στον Ναό κατά τη διάρκεια της βάφτισης.

Την επιστολή του Μητροπολίτη Γλυφάδας είχε δημοσιεύσει το ekklisiaonline.gr:

Η βάφτιση στη Βουλιαγμένη 

Οι σχεδιαστές επέλεξαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να βαφτίσουν τα παιδιά τους, τα οποία πήραν τα ονόματα Αλέξιος και Ελένη. Νονές των παιδιών ήταν το μοντέλο Μπιάνκα Μπραντολινί και η Ευγενία Νιάρχου, η οποία διατηρεί στενή φιλία με τους διάσημους σχεδιαστές μόδας. Το μυστήριο τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Φωτογραφίες από τη βάπτιση ανήρτησε στο Instagram ο Ευάγγελος Μπούσης, ο οποίος μεταξύ άλλων έγραψε: «Ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η πρώτη από τις πολλές βαπτίσεις σαν τη δική μας και ότι ο καθένας μπορεί να αισθανθεί ότι έχει μια θέση στην πίστη που έχει επιλέξει». Στο πάρτι που ακολούθησε, το ζευγάρι και οι καλεσμένοι του απολαύσαν την Άννα Βίσση.

https://www.instagram.com/p/Cf3VPamrpdL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.