Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης (20/7) στην Πυροσβεστική από φωτιά που εκδηλώθηκε στη θέση Βένιζα, στα Μέγαρα. Η φωτιά που καίει αγροτοδασική έκταση εκδηλώθηκε νότια από το Αλεποχώρι. Ηδη έχει ζητηθεί η προληπτική εκκένωση του οικισμού Ζάχουλη με μήνυμα του 112 στα κινητά των κατοίκων.

Στο σημείο βρίσκονται 45 πυροσβέστες με 12 οχήματα μαζί με δύο ομάδες πεζοπόρου, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. «Ο άνεμος παίζει παιχνίδια, έκαψε κάποια δασική περιοχή, έκαψε ελιές. Η κατεύθυνση της πυρκαγιάς είναι προς αγρό και μακάρι να πάει εκεί» είπε στο OPEN ο δήμαρχος Μεγάρων Γρηγόρης Σταμούλης. Η φωτιά «έχει ξεπεράσει τη χαράδρα και καίει ελαιόδεντρα. Η φορά είναι βορειοδυτική και είμαστε πριν το Αλεποχώρι 5 χιλιόμετρα. Είναι κοντά σε εξοχικές κατοικίες. Η φωτιά δεν έχει καμία σχέση με την Εθνική Οδό. Είμαστε 10 – 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Μεγάρων» είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός.

Φωτιά στα Μέγαρα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η αστυνομία. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό, στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Λούμπα και στην ανώνυμη οδό από Άνω Αλεποχώρι προς Λούμπα.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1549715295165628418?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA