Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός σήμανε στη Σαλαμίνα το απόγευμα της Τετάρτης (20/7) εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε πάνω από την πόλη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, εμφανίστηκε τριπλό πύρινο μέτωπο ενώ το 112 κάλεσε τους κατοίκους στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου να εκκενώσουν προς την παραλία της ακτής Καραϊσκάκη. Επίσης εκκενώνεται και το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Οι γιατροί, το διοικητικό προσωπικό και ο εξοπλισμός μεταφέρονται στο 2ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά τώρα στη Σαλαμίνα - Στη μάχη εναέρια μέσα

Το πρώτο πύρινο μέτωπο είναι στον λόφο Πατρίς όπου επιχειρούν έξι αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα. Το δεύτερο μέτωπο είναι κοντά στο Σαμάρι όπου επιχειρούν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα. Ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εμφανίστηκε βέβαιος πως οι τρεις ταυτόχρονες πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίο γεγονός και άφησε σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό.

«Αυτή την εικόνα έχω, τρία διαφορετικά μέτωπα, δίπλα στο κέντρο της πόλης, έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης για να μην έχουμε προβλήματα. Λίγες δεκάδες μέτρα είναι η φωτιά μακριά από τα σπίτια. Δεν έχουμε εικόνα ακόμα για καμένα σπίτια ή αυτοκίνητα», είπε και πρόσθεσε: «Ο στόχος είναι να εκκενωθεί η περιοχή εγκαίρως για την ασφάλεια του κόσμου. Δεν με προβληματίζει το τριπλό μέτωπο είμαι σίγουρος τι συμβαίνει. Είδαμε φωτιά το ένα μέτωπο και αμέσως απέναντι στον άλλο λόφο ξέσπασε η άλλη. Υπάρχει σχέδιο».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Λίγο πριν από τις 18:45 εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά, η οποία βρίσκεται κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες χωρίς ωστόσο να απειλούνται, ενώ ακολούθησε και δεύτερο λίγο πριν τις 19:30. «Αν βρίσκεστε στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πρώτο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Αν βρίσκεστε στις οδούς Αγίου Νικολάου & Αγίου Θεράπωντος Σαλαμίνας, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή_Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται στο δεύτερο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA