Μενού
  • Α-
  • Α+

Εφεση στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη άσκησε η εισαγγελέας εφετών Βασιλική Χαλβά. Η εισαγγελική λειτουργός άσκησε έφεση για το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αθώωση του ηθοποιού-σκηνοθέτη για τον πρώτο καταγγέλλοντα για τον βιασμό καθώς έκρινε ότι από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, τους μάρτυρες και την κατάθεση του ίδιου του μηνυτή, η πράξη έχει τελεστεί.

Η εισαγγελέας όμως προχώρησε και στην άσκηση έφεσης σχετικά με το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Λιγνάδη για τις δυο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες καταδικάστηκε. Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο του επέβαλε κάθειρξη 12 έτη για τη μία πράξη και 5 για την άλλη, και κατόπιν της συγχώνευσης η τελική ποινή που του επιβλήθηκε ήταν 12 χρόνια με αναστολή έως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η κυρία Χαλβά έκρινε ωστόσο ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δυο περιπτώσεις λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου ο οποίος εκμεταλλεύτηκε, κατά την εισαγγελέα, την εμπιστοσύνη των παθόντων λόγω της ανηλικότητάς τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA