Μενού
  • Α-
  • Α+

Μάχη με τις φλόγες δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές στην περιοχή Ρογκάδα των Βατερών στην Λέσβο προκειμένου να ελέγξουν δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10 περίπου το πρωί του Σαββάτου 23 Ιουλίου. H φωτιά έφτασε στην παραλία των Βατερών. Η περίπτωση κρίνεται από τις πυροσβεστικές αρχές ιδιαίτερα σοβαρή για αυτό και έχει ενεργοποιηθεί το σύνολο του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού. Απειλούνται σπίτια, ενώ τουρίστες με βαλίτσες ανά χείρας προσπαθούν να προστατευθούν με το Λιμενικό να είναι σε επιφυλακή για να τους παραλάβει ανά πάσα στιγμή από θαλάσσης. Ο αέρας εξακολουθεί να είναι ισχυρός. Τουλάχιστον δύο σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, σύμφωνα με το stonisi.gr

Μάλιστα, προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών αποφασίστηκε πριν από λίγο από το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο μετά από εισηγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα να σταλεί στους κατοίκους μήνυμα από το 112. Η πυρκαγιά κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη με δυο μέτωπα, ένα προς το χωριό Βρίσα και ένα προς τον οικισμό των Βατερών πίσω από το ξενοδοχείο "ΕΙΡΗΝΗ"

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο πρόεδρος Βρίσας Βατερών, Αποστόλης Αποστολής μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως η φωτιά είναι αρκετά ψηλά από το χωριό, μεταξύ Βατερών και Σταυρού αλλά καίει πυκνόφυτη δασική περιοχή. Πριν από λίγη ώρα απογειώθηκαν από την Ελευσίνα και 2 Canadair και 3 Tractors από την Αγχίαλο, ενώ ήδη επιχειρούν, 9 οχήματα με 26 πυροσβέστες, 4 αεροσκάφη κι 1 ελικόπτερο, καθώς και οι υδροφόρες του δήμου.

Η ανάρτηση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου για τη φωτιά: 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA