Μενού
  • Α-
  • Α+

Αν και η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, οι περισσότεροι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ασχολήθηκαν με τις ενδυματολογικές προτιμήσεις των καλεσμένων. Μάλιστα, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από την επιλογή του μουσικού της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, Ιωάννη Στρατάκη, να φορέσει βερμούδα και σαγιονάρες, στο στόχαστρο βρέθηκε σήμερα η σκηνοθέτης Εύη Καλογηροπούλου, η οποία έδωσε το «παρών» στη δεξίωση φορώντας ένα κοντό μαύρο σορτς.

Η συγκεκριμένη εμφάνιση προκάλεσε πολλά σεξιστικά σχόλια στα social media, με τη σκηνοθέτη να απαντά μέσω ανάρτησης στο Instagram. «Στην αρχή γέλαγα μου φαινόταν γελοίο και ματσίλα και φυσικά σεξιστικό, τώρα που συνεχίζεται όχι. Και για την ιστορία κανένα μέσο και κανέναν δημοσιογράφο δεν τον πείραξε που εκεί ήταν ο Πλεύρης στην γιορτή της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας (με κουστούμι όμως όχι σορτσάκι η σορτς)», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η Εύη Καλογηροπούλου.

https://www.instagram.com/p/Cgehl2EKSSr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μάλιστα, στην ανάρτηση που δημοσιεύει και τη φωτογραφία που προκάλεσε σχόλια στο διαδύκτυο, η Εύη Καλογηροπούλου έκανε repost το μήνυμα του διευθυντή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Ορέστη Ανδρεαδάκη, που τη συνόδευε στη δεξίωση: «Η Eύη Καλογηροπούλου είναι μια εξαιρετική σκηνοθέτις, η οποία συμμετείχε τρεις φορές στο Φεστιβάλ των Καννών: με τις μικρού μήκους ταινίες “Μotorway 65” (2020), και “Στον θρόνο του Ξέρξη” (2022) και το σενάριο της μεγάλου μήκους ταινίας “Cora” (2021).

Οι δύο τελευταίες δουλειές της βραβεύτηκαν στις Κάννες με τα βραβεία του Canal+ και του L’Atelier της Cinefondation αντίστοιχα. Eίναι ωστόσο και ταλαντούχα εικαστικός, απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και με αρκετές εκθέσεις στο ενεργητικό της. Είναι επίσης πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και του Royal college of Art του Λονδίνου».

«Για τους λόγους αυτούς εξάλλου, ήταν καλεσμένη στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μαζί με άλλους καλλιτέχνες που τιμούν την Ελλάδα με το έργο τους. Καλεσμένος κι εγώ στη δεξίωση κατέβηκα με την Εύη Καλογηροπούλου τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου ως καλός φίλος και συνεργάτης της. Εκτιμώ το ταλέντο και την προσωπικότητά της, τιμώ τη φιλία μας και θλίβομαι με τις σεξιστικές νύξεις που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο».

Ακολουθούν κάποια από τα σχόλια που γράφτηκαν στα social media αναφορικά με την εμφάνιση της Εύης Καλογηροπούλου:

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA