Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα ευρήματα από την ιατροδικαστική έρευνα θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας με τον 23χρονο φοιτητή από τη Λαμία που έχασε τη ζωή του ξαφνικά ενώ έκανε διακοπές με την παρέα του στη Σίφνο. Η σορός του νεαρού έφτασε χθες στον Πειραιά και σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουλίου, θα γίνει νεκροψία - νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά. Η κορύφωση του δράματος θα γραφτεί το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πλατείας Ελευθερίας στη Λαμία όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του.

Διαβάστε ακόμη: Σίφνος: Ανατροπή για τον αιφνίδιο θάνατο φοιτητή - Είχε κορονοϊό και κατέρρευσε στην παραλία

Οπως σημειώνει το lamiareport, ο 23χρονος φοιτητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είχε πάει διακοπές με άλλα παιδιά από τη Λαμία, που είναι φίλοι από το Γυμνάσιο και ήταν περίπου 10 άτομα που είχαν κατασκηνώσει σε κάμπινγκ στη Σίφνο. Από το πρωί της δεν αισθανόταν καλά και κάνοντας στη συνέχεια self test βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Μάλιστα ένα ακόμη μέλος της παρέας είχε συμπτώματα, παρουσιάζοντας όμως αρνητικό τεστ.

Το απόγευμα της Τρίτης η παρέα πήγε στην παραλία, όχι για μπάνιο, αλλά για να καθίσουν στην σκιά των δέντρων που υπήρχαν εκεί. Ο 23χρονος είχε μείνει στη σκηνή και κατέβηκε λίγο αργότερα όταν αισθάνθηκε καλύτερα. Κάθισε μάλιστα και σε απόσταση ασφαλείας από τα άλλα παιδιά επειδή ήταν θετικός. Λίγη ώρα αργότερα έκανε εμετό και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις του.

Αρχικά αναζητήθηκε ιδιώτης γιατρός στο κάμπινγκ που βρέθηκε και προσπάθησε να επαναφέρει τον 23χρονο, ενώ μετά από περίπου 25 λεπτά έφτασε και το ασθενοφόρο. Διακομίστηκε άμεσα στο ΚΥ της Σίφνου σχεδόν χωρίς σφυγμό με τους γιατρούς για περίπου 40' να προσπαθούν να τον επαναφέρουν, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Την τραγική είδηση του αδόκητου χαμού του 23χρονου Θανάση Ζ. γνωστοποίησε χθες το πρωί ο καρδιολόγος Παναγιώτης Ιακωβίδης προσωπικό φίλος της οικογένειας με ανάρτηση του στην σελίδα του στο Facebook. O 23χρονος φοιτητής ήταν γιος του αρχιτέκτονα μηχανικού Δημήτρη Ζ. και της γιατρού (σ.σ.: παθολόγος) Δέσποινας Κ., ενώ από 2017 φοιτούσε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο τμήμα της Αρχιτεκτονικής. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA