Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολύωρη ήταν η ταλαιπωρία που υπέστησαν εκατοντάδες επιβάτες που επέλεξαν το τρένο ώστε να ταξιδέψουν είτε προς τη Θεσσαλονίκη είτε προς της Χαλκίδα. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε το απόγευμα της Πέμπτης το «Λευκό Βέλος» που «κόλλησε» στο ύψος της Δεκέλειας συνεχίστηκε και με άλλους συρμούς της Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) με αποτέλεσμα μέχρι και τα μεσάνυκτα να υπάρχουν άνθρωποι που δεν είχαν φτάσει στους προορισμούς τους.

Την ίδια στιγμή και παρά την ανακοίνωση της εταιρίας που ανέφερε πως «όλοι έχουν αποζημιωθεί για τα χρήματα του εισιτηρίου που είχαν αγοράσει» υπάρχουν καταγγελίες πως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί με τους υπαλλήλους να κάνουν λόγο για «αυτόματη επιστροφή» όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Ολα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα όταν το περίφημο «Λευκό Βέλος» το τρένο που είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση των γραμμών -σύμφωνα με την εταιρία- κόλλησε» στο ύψος του σταθμού της Δεκέλειας. Αυτή ήταν και η αρχή της ταλαιπωρίας όχι μόνο για τους επιβάτες της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας αλλά και των επόμενων που θα έπρεπε να περάσουν από το σημείο. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αρχικά, οι επιβάτες του συρμού αναγκάστηκαν να περιμένουν μέχρι να επιβιβαστούν σε άλλο τρένο για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, χωρίς ωστόσο να λάβουν κάποια σχετική ενημέρωση, όπως κατήγγειλαν. Εν συνεχεία επιστρατεύθηκε άλλο τρένο να πάει στο σημείο και να παραλάβει τους επιβάτες ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Ωστόσο υπήρξε βλάβη στις γραμμές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ηλεκτροκίνηση και να παραμένει ο κόσμος μέσα στα ακινητοποιημένα τρένα

Λίγο μετά τις 22:30 υπεύθυνοι της εταιρείας τους είπαν πως θα δρομολογηθεί ένα πούλμαν που θα τους μεταφέρει σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Όμως, σύμφωνα με τους ίδιους, ένα πούλμαν δεν ήταν αρκετό καθώς οι εγκλωβισμένοι επιβάτες ήταν πολύ περισσότεροι.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αυτό έφερε πέραν των άλλων και ακυρώσεις των δρομολογίων για Χαλκίδα καθώς δεν μπορούσαν οι συρμοί να περάσουν από τη Δεκέλεια και το ΣΚΑ (όπου ήταν σταματημένα και τρένα στη γραμμή του αεροδρομίου), με την εταιρία να επιστρατεύει λεωφορεία με τις βασικές στάσεις. Επίσης δημιουργήθηκαν προβλήματα και στον Προαστιακό, που έμεινε εκτός λειτουργίας λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ενω η ηλεκτροκίνηση στη γραμμή του Αεροδρομίου αποκαταστάθηκε στις 22.10.

Καταγγελίες για την επιστροφή χρημάτων

Η εταιρία στην ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για «μια διακοπή ρεύματος στις υποδομές», ζήτησε «μία ειλικρινής συγνώμη από τους επιβάτες» και ενημέρωσε πως «όλοι έχουν αποζημιωθεί για τα χρήματα του εισιτηρίου που είχαν αγοράσει». Ωστόσο όπως καταγγέλλουν οι υπάλληλοι ισχυρίζονταν πως θα γίνει αυτόματη επιστροφή και δεν επέστρεφαν χρήματα. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η ανακοίνωση της εταιρίας

«Σήμερα το απόγευμα (σ.σ. χθες) μια διακοπή ρεύματος στις υποδομές είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων που κινούνταν από τον Σταθμό Λαρίσης προς Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα. Τα τρένα ακινητοποιήθηκαν στη γραμμή και πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την επαναφορά των επιβατών στους Σταθμούς.

Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στον τελικό προορισμό τους με λεωφορεία, ενώ μέσα στην επομένη ώρα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του συνόλου των επιβατών στους προορισμούς τους. Όλοι έχουν αποζημιωθεί για τα χρήματα του εισιτηρίου που είχαν αγοράσει. Η κυκλοφορία σταδιακά θα ομαλοποιηθεί καθώς η ηλεκτροδότηση στο δίκτυο δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί. Η Hellenic Train ζητά μία ειλικρινής συγνώμη από τους επιβάτες για αυτό το ατυχές γεγονός, αν και η εταιρεία δεν ευθύνεται για την αξιοπιστία των υποδομών» αναφέρει  ανακοίνωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA