Μενού
  • Α-
  • Α+

Προθεσμία για να παρουσιαστεί στον ανακριτή την Τετάρτη ζήτησε και πήρε ο 29χρονος που φέρεται να σκότωσε τον πεθερό του στο Αστροχώρι Αρτας. Κατά την έξοδό του από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα, που ερευνούν τη δολοφονία στην Άρτα, ο 29χρονος επιμένει ότι έχει μετανιώσει για ό,τι έχει συμβεί ενώ δήλωσε ότι δεν πυροβόλησε τη σύζυγό του και δεν ήταν βίαιος απέναντί της. Ισχυρίστηκε πως η δολοφονία του πεθερού του «ήταν η κακιά στιγμή».

Διαβάστε ακόμη: Αρτα: Ηθελε να πάρει το παιδί - Τα πρώτα λόγια του 29χρονου για τη δολοφονία του πεθερού του

Ο φερόμενος ως δράστης του φονικού είχε μεταβεί στον εισαγγελέα, ενώ δήλωσε μετανιωμένος στους αστυνομικούς της ασφάλειας Άρτας και ισχυρίστηκε πως εξοργίστηκε διότι τον προσέβαλε ο πεθερός του και πως ήθελε να δει το παιδί του και δεν τον άφηναν. «Μετάνιωσα, ζητώ συγγνώμη», φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς, όπως μεταδίδει το STAR.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του, υπογράμμισε: «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ο δράστης δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του, ήταν η κάκια στιγμή». Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι το θύμα τον προσέβαλε κι εκείνος εξοργίστηκε: «Τον πρόσβαλε ο πεθερός του, ήθελε να πάρει το παιδί μαζί του, ήταν οι μέρες καθορισμένες να πάρει εκείνος το παιδί, διαπληκτίστηκε έντονα, ήταν η κάκια στιγμή. Το όπλο το πέταξε, ήξερε ότι θα συλληφθεί αλλά βρισκόταν σε σοκ γι’ αυτό κρυβόταν». Σε ερώτηση αν πυροβόλησε την σύζυγό είπε πως δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό στην πρώην σύζυγό.

Ο 29χρονος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (13/8) μετά από τηλεφώνημα που έκανε ο ίδιος στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας υποδεικνύοντας το σημείο στο οποίο βρισκόταν στο ορεινό χωριό Δαφνούλα Ευρυτανίας. Άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας μετέβησαν στο χωριό και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη του 29χρονου: 

«Συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του αρμόδιου Ανακριτή, 29χρονος ημεδαπός, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, απόπειρας ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, ο 29χρονος κατηγορείται ότι προχθές (11-08-2022) το απόγευμα μετέβη στο σπίτι 75χρονου σε χωριό της Άρτας, όπου σε εξωτερικό χώρο αυτού με τη χρήση πυροβόλου όπλου τον τραυμάτισε θανάσιμα. Επιπλέον πυροβόλησε, σε βάρος ημεδαπής, χωρίς να την τραυματίσει, ενώ στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο του. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας κινητοποίηση και έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ευρυτανίας και Ακαρνανίας. Από τις έρευνες αρχικά εντοπίστηκε το ανωτέρω όχημα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Ακαρνανίας και κατασχέθηκε. Οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι και σήμερα το πρωί, οπότε και εντοπίστηκε ο 29χρονος σε δασώδη ορεινή περιοχή της Ευρυτανίας, όπου ο ίδιος ενημέρωσε ότι βρίσκεται».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA