Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του χωριού Αστροχώρι στην Αρτα η άγρια δολοφονία ενός 75χρονου, τον οποίο φέρεται να πυροβόλησε την περασμένη Πέμπτη (11/8) στην αυλή του σπιτιού του ο 29χρονος γαμπρός του. Ο δράστης της επίθεσης, μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, κρυβόταν στα βουνά της περιοχής και σήμερα εντοπίστηκε στο χωριό Δαφνούλα, αφού τηλεφώνησε ο ίδιος στις Αρχές και παραδόθηκε. Ο 29χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον πεθερό του, ενώ παράλληλα, πυροβόλησε και κατά της πρώην συζύγου του.  

Διαβάστε ακόμη: Χαλάνδρι: Από θερμοπληξία ο θάνατος του 8χρονου κοριτσιού - Κλειδώθηκε για ώρες σε αυτοκίνητο

Εκεί πήγε αμέσως ομάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας όπου βρήκε και συνέλαβε τον 29χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας και από εκεί μετά την πρώτη κατάθεση θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Τι δηλώνει ο 29χρονος μέσω του συνηγόρου του

Μέσω του δικηγόρου Ιωάννη Νεραντζά, ο 29χρονος καταθέτει τη δική του θέση για τη δολοφονία του πεθερού του. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος είπε: «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ο δράστης δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του ήταν η κάκια στιγμή». Σε ερώτηση γιατί το έκανε είπε: «Τον πρόσβαλε ο πεθερός του, ήθελε να πάρει το παιδί μαζί του, ήταν οι μέρες καθορισμένες να πάρει το παιδί, διαπληκτίστηκε έντονα, ήταν η κάκια στιγμή. Το όπλο το πέταξε, ήξερε ότι θα συλληφθεί αλλά βρισκόταν σε σοκ γι’ αυτό κρυβόταν». Σε ερώτηση αν πυροβόλησε την σύζυγό του ο κ. Νεραντζάς είπε πως δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό στην πρώην σύζυγό του.

Σύφμωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το παιδί που είχαν αποκτήσει και οι όροι του δικαστηρίου και της επιμέλειας στάθηκαν αφορμή για τον καυγά ανάμεσα στο ζευγάρι που είχε ήδη χωρίσει, ενώ κάπου εκεί παρενέβη ο ηλικιωμένος πατέρας της 36χρονης προκειμένου να προστατέψει την κόρη του από τον θυμό και στη συνέχεια τα πυρά του γαμπρού του στη δολοφονία της Αρτας. Συγκεκριμένα, ο δράστης πήρε την καραμπίνα του και πήγε στο Αστροχώρι της Αρτας για να ζητήσει το λόγο που η πρώην γυναίκα του δεν άφηνε το παιδί να μείνει περισσότερες ημέρες μαζί του από όσο όριζε η απόφαση του δικαστηρίου.

Αρτα: Τι αποκαλύπτει συγγενής του θύματος

Συγγενής του 75χρονου ανέφερε ότι γνώριζε για τα προβλήματα που είχαν γαμπρός και πεθερός, τονίζοντας την καλοσύνη του 75χρονου, αναφέροντας ότι ο 29χρονος ήταν οξύθυμος και ότι στο παρελθόν είχαν γίνει αρκετά περιστατικά, ενώ όπως είπε η οικογένεια είχε πάει και στον εισαγγελέα σχετικά με τις ημέρες που θα έβλεπε εκείνος το παιδί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 29χρονος κυκλοφορούσε συχνά κρατώντας όπλο. Παρόλο που δεν υπάρχει καταγεγραμμένο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, η 36χρονη είπε στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο της δολοφονίας ότι ο 29χρονος ήταν ένας άνθρωπος βίαιος και επιθετικός. Αυτός ήταν, εξάλλου, και ο λόγος που οι δυο τους είχαν χωρίσει πριν από έναν χρόνο.

Εγκλημα μπροστά στα μάτια του παιδιού του

Στο μεταξύ, μία ακόμη πτυχή της βιαιότητας του 29χρονου είναι ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 75χρονο πεθερό του μπροστά στον δίχρονο γιο του. Το ζευγάρι πολύ πρόσφατα είχε πάρει διαζύγιο, καθώς υπήρχε ασυμφωνία χαρακτήρων, ενώ η 36χρονη γυναίκα είχε πει στους δικούς της ότι ζει ένα δράμα με τον πρώην άντρα της να την ζηλέυει και να είναι επιθετικός απέναντί της. Ο 75χρονος ηλικιωμένος δεν άντεχε άλλο την ζωή που περνούσε η κόρη του στα χέρια του 29χρονου γαμπρού του, και έτσι την υποστήριξε στο διαζύγιο, ενώ την φιλοξενούσε το τελευταίο διάστημα στο σπίτι του μαζί με το εγγόνι του.

Ετσι, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 29χρονος ξεκινώντας από το σπίτι του στο χωριό Μεσόπυργο Άρτας, επισκέφτηκε το σπίτι του πεθερού του με πρόφαση να δει το 2 ετών παιδί του. Όταν ο δράστης έφτασε στο σπίτι του πεθερού του όλα έδειχναν καλά, την στιγμή όμως που ξεκίνησαν κουβέντα για τα προσωπικά τους μεταξύ εκείνου και της 36χρονης πρώην γυναίκας του, τα αίματα άναψαν και ο 29χρονος τσακώθηκε και με τον 75χρονο ηλικιωμένο. Τότε ο 29χρονος πήρε το όπλο που είχε στο αυτοκίνητό του και το έστρεψε εναντίον του άτυχου ηλικιωμένου ο οποίος πήγε να υπερασπιστεί την κόρη του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA