Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 75χρονο στο Αστροχώρι Αρτας, μπροστά στην πρώην σύζυγό του και το παιδί τους, δήλωσε μετανιωμένος και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη (17/8). Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος της 36χρονης που είδε τον πατέρα της να πέφτει νεκρός καταγγέλλει ότι ο 29χρονος είχε αποπειραθεί να την πνίξει ένα μήνα πριν το φονικό, ενώ οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες για να βρεθεί το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε ο ηλικιωμένος. 

Διαβάστε ακόμη: Αρτα: Ηθελε να πάρει το παιδί - Τα πρώτα λόγια του 29χρονου για τη δολοφονία του πεθερού του

Σύμφωνα με το STAR, το όπλο με το οποίο πυροβόλησε ο 29χρονος τον πρώην πεθερό του τέσσερις φορές δεν έχει βρεθεί. Ο δικηγόρος της 36χρονης είπε πως το ζευγάρι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και αποκάλυψε πως ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος είχε επιχειρήσει να πνίξει την γυναίκα μπροστά στο παιδί της. 

«Στη μικρή επαφή που είχα με τον νυν κατηγορούμενο, μου έδωσε την εντύπωση ενός χειριστικού και δύσκολου ανθρώπου. Προ λίγου χρόνου είχε επιτεθεί στην ίδια εντός της οικίας της και μπροστά στο παιδί είχε περισφίξει τον λαιμό της, το οποίο όμως δεν είχε καταγγείλει ακόμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Λαμπράκης, δικηγόρος της 36χρονης.  «Αυτό ήταν που αποτέλεσε την αιτία που η επικοινωνία του δράστη με το 2χρονο παιδί του θα γινόταν στην οικία της μητέρας παρουσίας της ίδιας και ενός ακόμη ανθρώπου για λόγους ασφαλείας», πρόσθεσε ο κ. Λαμπράκης.

Αρτα: «Μου γυάλισε το μάτι, θόλωσα»

Από την πλευρά του ο 29χρονος υποστήριξε πως δεν στόχευε με το όπλο την 36χρονη ενώ ο δικηγόρος του ανέφερε ότι ο πελάτης του ισχυρίζεται πως βρισκόταν σε βρασμό ψυχής. Οπως ανέφερε ο δικηγόρος, ο 29χρονος αρνείται πως είχε κακοποιητική συμπεριφορά.  «Πήγα στο σπίτι τους για να δω το παιδί μου. Η πρώην σύζυγός μου δεν με άφηνε να το δω και φώναξε και τον πατέρα της στην αυλή. Αυτός άρχισε να με βρίζει και να με προσβάλει. Μου "γυάλισε" το μάτι, θόλωσα. Αμέσως μετά έφυγα για το βουνό και πέταξα το όπλο σε έναν γκρεμό», φέρεται να ισχυρίστηκε ο 29χρονος σύμφωνα με τον ALPHA. «Είχαμε θέματα μεταξύ μας. Ο γάμος μας διαλύθηκε γιατί έμπαιναν ανάμεσά μας διαρκώς οι συγγενείς της. Μετά το διαζύγιο με έβριζαν, δεν μου επέτρεπαν να βλέπω καθόλου το παιδί και το έστρεφαν εναντίον μου», φέρεται να ισχυρίστηκε.

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (13/8) και ενώ προηγουμένως είχε τηλεφωνήσει ο ίδιος στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας υποδεικνύοντας το σημείο στο οποίο βρισκόταν στο ορεινό χωριό Δαφνούλα Ευρυτανίας. Μετά το έγκλημα, ο δράστης είχε εξαφανιστεί στην ορεινή περιοχή Αυλάκι στα σύνορα τον Νομών Άρτας – Αιτωλοακαρνανίας και για τον εντοπισμό του είχε στηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη του 29χρονου: 

«Συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του αρμόδιου Ανακριτή, 29χρονος ημεδαπός, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, απόπειρας ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, ο 29χρονος κατηγορείται ότι προχθές (11-08-2022) το απόγευμα μετέβη στο σπίτι 75χρονου σε χωριό της Άρτας, όπου σε εξωτερικό χώρο αυτού με τη χρήση πυροβόλου όπλου τον τραυμάτισε θανάσιμα. Επιπλέον πυροβόλησε, σε βάρος ημεδαπής, χωρίς να την τραυματίσει, ενώ στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο του. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας κινητοποίηση και έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ευρυτανίας και Ακαρνανίας. Από τις έρευνες αρχικά εντοπίστηκε το ανωτέρω όχημα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Ακαρνανίας και κατασχέθηκε. Οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι και σήμερα το πρωί, οπότε και εντοπίστηκε ο 29χρονος σε δασώδη ορεινή περιοχή της Ευρυτανίας, όπου ο ίδιος ενημέρωσε ότι βρίσκεται».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA