Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μία μετά την άλλη φτάνουν καθημερινά στα δικαστήρια οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας με τις καταγγελίες να πληθαίνουν. Η καταγγελία μιας μητέρας στο Star για τα απειλητικά μηνύματα που δέχεται η κόρη της από τον πρώην σύντροφό της σοκάρει. «Αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει κανένας» είναι ένα από τα μηνύματα που φέρεται να δέχεται συνεχώς η κοπέλα, σύμφωνα με την μαρτυρία της μητέρας. 

«Την κακοποιεί, την απειλεί με μαχαίρια, τη χτυπά, μπαίνει στο σπίτι της από τα παντζούρια. Έχουμε αλλάξει τρία σπίτια για να μην την βρει», συνεχίζει συγκλονισμένη η μητέρα, λέγοντας πως δεν μπορεί να βλέπει άλλο την κόρη της με μώλωπες. Την περασμένη Κυριακή είδε το σπίτι της να τυλίγεται στις φλόγες με τις δύο γυναίκες να κατηγορούν τον συγκεκριμένο άνδρα για την εν λόγω ενέργεια. 

«Ζητώ κάποιον να με βοηθήσει. Να μην την δω αύριο σφαγμένη», είναι τα τελευταία λόγια της μάνας στην κάμερα του Star που αγωνιά για το παιδί της. Τα στατιστικά στοιχεία για την αύξηση των υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας σοκάρουν. Καθημερινά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σχηματίζονται περισσότερες από 28 δικογραφίες την ημέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας το πρώτο εξάμηνο του 2022 σχηματίστηκαν 5.139 δικογραφίες, δηλαδή περισσότερες από 25 δικογραφίες την ημέρα.Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, πέρσι, είχαν σχηματιστεί 8.776 δικογραφίες, δηλαδή 24 καταγγελίες την ημέρα. Φέτος, ο μήνας που καταγράφηκαν οι περισσότερες καταγγελίες ήταν ο Μάιος, με 995 υποθέσεις, δηλαδή σχηματίζονταν 32 δικογραφίες την ημέρα. Κατηγορούμενοι το πρώτο εξάμηνο φέτος ήταν 4.558 άνδρες και 1.097 γυναίκες. Τα θύματα των φετινών υποθέσεων είναι 4.606 γυναίκες και 1.580 άνδρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA