ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/08/2022 17:49

Θανάσης Κουκάκης: Κατέθεσε γραπτό υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για την παρακολούθησή του

Ο Θανάσης Κουκάκης κατάθεσε γραπτό υπόμνημα για το ζήτημα της τηλεφωνικής παρακολούθησής του από το predator και την ΕΥΠ, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο - Το υπόμνημα κατατέθηκε στα πλαίσια της έρευνας για τις υποκλοπές

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Θανάσης Κουκάκης: Κατέθεσε γραπτό υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για την παρακολούθησή του
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Ο Θανάσης Κουκάκης κατάθεσε γραπτό υπόμνημα για το ζήτημα της τηλεφωνικής παρακολούθησής του από το predator και την ΕΥΠ, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο. Το υπόμνημα κατατέθηκε στα πλαίσια της έρευνας που διενεργείται για «τη διαρροή στοιχείων που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν στη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών».

Διαβάστε ακόμη: ΕΥΠ: Παρακολουθούσε και άλλους πολιτικούς;

Στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Θανάσης Κουκάκης αναφέρεται στα γεγονότα που όπως ισχυρίζεται γνωρίζει, σε δημοσιογραφικές αποκαλύψεις και δήλωσε βέβαιος πως θα υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας τόσο με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και με την Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να εμπλουτίζουν τις δικές τους υπό εξέλιξη έρευνες με πληροφορίες.

Video Loading...

«Έχουν περάσει δυο χρόνια από τη στιγμή που κατήγγειλα στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών την πρώτη παρακολούθησή μου. Έκτοτε η ελληνική Δικαιοσύνη είχε κινηθεί με πολύ αργά βήματα. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα είχα μια συζήτηση ουσιαστική με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία εστίασε ακριβώς στην πρώτη παρακολούθησή μου από την ΕΥΠ και δεν υπεισήλθε όμως όπως θα ήθελα στις λεπτομέρειες της δεύτερης παρακολούθησή μου από το λογισμικό predator. Αυτό το οποίο βλέπουμε όλο το προηγούμενο διάστημα είναι ότι η δημοσιογραφική έρευνα εισφέρει στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη μέρα με την ημέρα αποκτά όλο και περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και είμαι πεπεισμένος ότι αυτές οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις θα συνεχιστούν και η Δικαιοσύνη θα μπορέσει ακόμη με ταχύτερα βήματα να κάνει το έργο της», είπε ο Θανάσης Κουκάκης σε δήλωσή του μετά από την τετράωρη παραμονή του στον εισαγγελέα.

Αναφερόμενος στο υπόμνημα ο Θανάσης Κουκάκης διευκρίνισε: «Εγώ ζήτησα από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με το υπόμνημα μου να εξετάσει όλες τις πτυχές και όλες τις πληροφορίες που έχουν μέχρι τώρα βγει στη δημοσιότητα. Είχαμε μία εκτενή συζήτηση των θεμάτων αυτών. Ο ίδιος απ’ ότι καταλαβαίνω θα αφήσει την πρωτοβουλία στους εισαγγελείς Πρωτοδικών προκειμένου να προχωρήσουν την έρευνα, δεν ξέρω αν σε κάποιο σημείο κρίνει ότι θα πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, αυτό είναι δικιά του υπόθεση, εκείνος θα το πει».

Video Loading...

Ερωτηθείς για το τι μπορεί να κάνει ένας απλός πολίτης που έχει υπόνοιες ότι παρακολουθείται, ο Θανάσης Κουκάκης απάντησε: «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τροπολογία που πέρασε 31 Μαρτίου του 2021 ουσιαστικά απαγόρευσε στον κάθε Έλληνα πολίτη να μπορεί να πληροφορηθεί από την αρμόδια αρχή από την αρχή διασφάλισης απορρήτου Επικοινωνιών το γεγονός ότι έχει παρακολουθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας. Και έτσι ακριβώς απαγόρευσε σε εσάς, σε εμένα αλλά ακόμα και σε πολιτικούς του αντιπάλους όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης να πληροφορηθούν το γεγονός ότι αποτελούσαν αντικείμενο παρακολούθησης. Σε σχέση με τους δημοσιογράφους θα ήταν λάθος να υποθέσετε ότι είμαι ο μοναδικός στόχος παρακολούθησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ ΕΥΠ PREDATOR
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ