Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς «έσβησε» στον ύπνο του αθόρυβα, όπως πορεύτηκε και σε όλη του τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ένας από τους πιο αισθαντικούς τραγουδιστές και συνθέτες έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής, δίνοντας τη δική του μάχη με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με την Espresso, από την πρώτη στιγμή ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς ζήτησε τόσο από τους γιατρούς όσο και από την οικογένειά του να γνωρίζει τα πάντα για την εξέλιξη της υγείας του. Και, φυσικά, σεβόμενοι την επιθυμία του, εκείνοι δεν του έκρυψαν τίποτα. Ωστόσο, η επιδείνωση της υγείας του κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα ήταν πιο εμφανής. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο ίδιος και η οικογένειά του δεν δέχτηκαν να εισαχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε δωμάτιο νοσοκομείου. Έπειτα από κοινή απόφαση, το σπίτι του είχε σχεδόν μετατραπεί σε κλινική, ώστε ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς να αισθάνεται ασφάλεια και ζεστασιά στον χώρο όπου έζησε όλα τα χρόνια με την οικογένειά του.

Στη μεγάλη αυτή μάχη ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς δεν ήθελε «συμμάχους». Ελάχιστοι φίλοι είχαν την έγκρισή του για να τον δουν και να του σφίξουν το χέρι. Μια από αυτές ήταν και η άλλοτε αγαπημένη του και στενή του φίλη Μπέσσυ Αργυράκη, η οποία τον επισκέφτηκε στα μέσα καλοκαιριού μαζί με τον σύζυγό της προσπαθώντας να του δώσει κουράγιο. Εκείνες οι στιγμές ήταν άκρως συγκινητικές… Και ήταν η Μπέσσυ Αργυράκη που έκανε γνωστό τον θάνατό του με μια ανάρτησή της στο Instagram. «Αντίο αγαπημένε μου, μελωδέ της καρδιάς μου, Άγγελε επί της γης... Τώρα θα τραγουδάς από κει ψηλά κι εμείς θα σε ακούμε πάντα», έγραψε στο «αντίο» της. 

Ιλένια Ουίλιαμς: «Δεν φοβάμαι, ξέρω ότι είσαι εδώ»

«Δεν φοβάμαι. Ξέρω ότι είσαι ακόμα εδώ. Ότι στέκεσαι δίπλα μου. Μπαμπά μου, μπαμπά μας», είπε η Ιλένια Ουίλιαμς για τον θάνατο του πατέρα της, δημοσιεύοντας ένα βίντεο που φαίνεται εκείνη μέσα στο σαλόνι του σπιτιού τους να τραγουδά ενώ δίπλα της ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς παίζει κιθάρα. 

Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς είχε γράψει τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδεύει το κόμμα μέχρι και σήμερα. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Κώστας Καραμανλής αποχαιρέτησαν τον τραγουδιστή με σχετικές δηλώσεις.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς

«Αντίο στον Ρόμπερτ που με τους Poll συνόδεψε τα εφηβικά όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Στον ευαίσθητο συνθέτη που δεν έπαψε ποτέ να τραγουδά για τους νέους. Αλλά και για τη ΝΔ που αγαπούσε και συνέθεσε τον ύμνο της. Παντοτινά νέες θα μείνουν οι νότες που μας αφήνει για συντροφιά».

Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή

«Με συγκίνηση αποχαιρετώ τον φίλο μου Ρόμπερτ. Τον ταλαντούχο, αξιοπρεπή και συνεπή στις ιδέες του μουσικό, τον συμμαχητή στα δύσκολα για την παράταξή μας χρόνια του '80. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια του Ρόμπερτ Ουίλιαμς

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Τον καλλιτέχνη που σημάδεψε τα νεανικά χρόνια μιας ολόκληρης γενιάς και συνέθεσε τον ύμνο της παράταξής μας, συνοδεύοντας με τις νότες του τους κοινούς μας αγώνες. Θα είναι πάντα μαζί μας μέσα από τις μελωδίες του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Καρδιακός και ανεκτίμητος φίλος ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Σε μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook για τον θάνατο του Ρόμπερτ Ουίλιαμς προχώρησε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι τους συνέδεε μία πολύχρονη και στενή φιλία.

«Είναι στιγμές που τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις μιας πολύχρονης φιλίας. Ο Ρόμπερτ της εφηβείας και της νιότης μας έφυγε από κοντά μας. Καρδιακός και ανεκτίμητος φίλος, πρωτοπόρος μουσικός, ταλαντούχος δημιουργός, συνθέτης και ερμηνευτής, που σφράγισε την εποχή της αθωότητάς μας, αλλά και τους αγώνες μας για μια ''Ελλάδα μεγάλη''», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό.

«Με θάρρος και γενναιότητα αντιμετώπισε την τελευταία και πιο σκληρή δοκιμασία της ζωής του. Η σκέψη μου είναι κοντά στην Αμαλία και τα παιδιά», συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA