Μενού
  • Α-
  • Α+

«Να σπάσει κάθε αλυσίδα που ο διάβολος χρησιμοποίησε για να με συνδέσει με τον εαυτό του», φωνάζει ο Χάρης, ο αυτοαποκαλούμενος ως «άνθρωπος του Θεού» σε έναν από τους δήθεν εξορκισμούς του. Στα βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο από την «Εκκλησία των Εθνών» φαίνονται οι δήθεν δαιμονισμένοι να σέρνονται και να κοπανιούνται στο πάτωμα. Φαίνονται να βγάζουν ακόμη και αφρούς από το στόμα ενώ λίγο αργότερα φαίνονται να απελευθερώνονται από τα δαιμόνια. 

Στο κανάλι της αίρεσης, της «Εκκλησίας των Εθνών» στο YouTube υπάρχουν δεκάδες βίντεο με... εξορκισμούς και «θεραπείες» για όλες τις αρρώστιες από τον αυτοαποκαλούμενο «άνθρωπο του Θεού», που παρουσιάζεται ως παπάς. «Ερχονται άτομα απ' όλο τον κόσμο που θέλουν προσευχή. Είτε έχουν προβλήματα υγείας, είτε κάποιο πρόβλημα ψυχολογικό και έρχονται να λάβουν προσευχή από "τον άνθρωπο του Θεού", Χαράλαμπο Τσακωνίδη, που είναι παπάς».

Το... θεραπευτικό άγγιγμα του Χαράλαμπου Τσακωνίδη φέρεται να θεραπεύει, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται στα δημοσιοποιημένα βίντεο στο Διαδίκτυο, από κάταγμα στο πόδι έως και καρκίνο μέσω εξορκισμού. «Εχει καρκίνο», λέει μία μαυροφορεμένη με τον αυτοαποκαλούμενο ως «άνθρωπο του Θεού» να τη ρωτά: «Ποιος της έδωσε τον καρκίνο;» και εκείνη να απαντά: «Εγώ»... 

Ακολουθεί ο εξής διάλογος με την μαυροφορεμένη: 

  • «Γιατί της έδωσες τον καρκίνο;», λέει ο Χαράλαμπος Τσακωνίδης. 
  • «Για να πονάει, να υποφέρει», απαντά η μαυροφορεμένη.

Οι εξορκισμοί με σκηνοθετικές οδηγίες 

Ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται κάποιοι δεν θεραπεύονται πλήρως. Μια μελαχρινή γυναίκα, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του MEGA, που φέρεται να είναι δαιμονισμένη και να γίνεται καλά ύστερα από εξορκισμό, σε βίντεο που έχει αναρτηθεί πριν από 7 χρόνια, μοιάζει πάρα πολύ με την καστανόξανθη γυναίκα, που σε άλλο, μεταγενέστερο βίντεο, ένα χρόνο μετά, παρουσιάζεται με προβλήματα υγείας, τα οποία... θεραπεύονται από τον Χάρη Τσακωνίδη και μάλιστα φέρεται να αποβάλει την αρρώστιά της από το στόμα! «Αν ο ‘άνθρωπος του Θεού’ πει ότι είναι ελεύθερος, θα είναι ελεύθερος. Είναι κάτι που γίνεται πνευματικά. Θα δείτε μετά αλλαγές».

Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε άλλο βίντεο, κατά τη διάρκεια εξορκισμού ενός νεαρού, στο πλάνο, για μόλις λίγα δευτερόλεπτα, φαίνεται ένας άνδρας να δίνει σκηνοθετικές οδηγίες στα… μουλωχτά, σε αυτόν που κρατάει τον φερόμενο ως δαιμονισμένο. Εκείνος υπακούει και αμέσως βγάζει τα χέρια του από τη μέση και τον κρατάει από τα χέρια, ενώ σε άλλο βίντεο, γυναίκα που βρίσκεται στην αίθουσα, ξαφνικά αρχίζει να τρέχει και να πετάει κάτω πράγματα γιατί μπήκε μέσα της ο δαίμονας.

Στη συνέχεια, αρχίζει ο… διάλογος με τον δαίμονα, που είναι σχεδόν ίδιος σε όλα τα βίντεο. «Απελευθερώνεις από δαιμόνια. Υπάρχουν άτομα που είναι κατειλημμένα από ακάθαρτα πνεύματα και ‘ο άνθρωπος του Θεού’ προσεύχεται για αυτούς και απελευθερώνονται». Οι συγκεντρώσεις και οι εξορκισμοί της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών» φέρεται να ξεκινούν το 2006, ενώ ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ερευνάται η δράση της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA