Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα ακόμη απίστευτο περιστατικό bullying έρχεται να ταράξει τα νερά, με έναν 14χρονο στον Πύργο να πέφτει θύμα δύο ατόμων, ενός 16 ετών και ενός 18χρονου, με την επίθεση μάλιστα να καταγράφεται και σε κάμερα. Η ιστορία συνέβη πριν από περίπου 10 ημέρες με το παιδί να δέχεται ξύλο και απειλές, ενώ το βίντεο έκανε μέσα τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε ακόμη: Πύργος: Βίντεο από το περιστατικό bullying με χαστούκια σε ανήλικο από έναν 16χρονο κι έναν 18χρονο

Το θέμα πήρε διαστάσεις και η μητέρα του παιδιού μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR για την τρομακτική εμπειρία του ανήλικου, αλλά και το πώς το διαχειρίστηκε τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένεια: «Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και ότι απλά είχε μαλώσει με κάποια παιδιά. Οταν κατάλαβα τι συνέβη τρόμαξα και ήθελα να πάω στην Αστυνομία, όμως, αποφασίσαμε να φύγει το παιδί για λίγες μέρες και να πάει στο χωριό, ώστε να ξεχαστεί και να ηρεμήσει. Οντως, το παιδί όταν γύρισε ήταν καλύτερα και πιστέψαμε ότι αυτή η υπόθεση είχε τελειώσει, όμως, δυστυχώς υπήρξε και νέο περιστατικό. Λίγες ημέρες αργότερα, όταν το παιδί βγήκε ξανά έξω μια βόλτα, αυτοί που του είχαν επιτεθεί και την πρώτη φορά, τον βρήκαν και τον απείλησαν ότι την επόμενη φορά που θα τον πετύχουν κάπου έξω τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα», ήταν η μαρτυρία της μάνας για τον τον τρόμο που ζει ο ανήλικος, αλλά και η οικογένειά του. 

Το παιδί από εκείνη την ημέρα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του STAR, δεν βγήκε ξανά από το σπίτι, παρουσιάζοντας κάποια ψυχικά τραύματα, από την ψυχολογική πίεση που του ασκήθηκε, αλλά και από τη βιαιότητα των δύο δραστών που τον χτύπησαν την πρώτη φορά και τον απείλησαν ακόμη και για τη ζωή του στη δεύτερη συνάντησή τους.    

Τον χαστούκιζαν ενώ εκλιπαρούσε για βοήθεια 

Τη στιγμή της επίθεσης σε ένα 14χρονο παιδί που έχει εγκλωβιστεί και περικυκλωθεί από δύο μεγαλύτερα άτομα, ηλικίας 16 και 18 ετών, έξω από εκκλησία στον Πύργο, καταγράφει βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και σε αυτή την περίπτωση, ένα από τα άτομα της παρέας των «νταήδων» έχει μείνει πιο πίσω για να καταγράψει τις εικόνες με το κινητό τηλέφωνο. Στέκεται λίγα μέτρα πιο πίσω κι εστιάζει εκεί που ακούγονται οι απειλές. Αποτροπιασμό προκαλούν τα δραματικά δευτερόλεπτα της βίας, με τα χαστούκια να είναι διαδοχικά και το ανήλικο θύμα φοβισμένο και ανυπεράσπιστο, να τους εκλιπαρεί να σταματήσουν.

Το χρονικό

Στο βίντεο των περίπου 20 δευτερολέπτων, που προέβαλε το Mega, το ανήλικο θύμα αρχικά στέκεται και δέχεται δύο χαστούκια στο πρόσωπο. Ο 16χρονος του λέει να σηκωθεί και τον χτυπάει ξανά. Τα χτυπήματα συνεχίζονται και όπως φαίνεται, έχει πλησιάσει κι ο 18χρονος που λίγο νωρίτερα στεκόταν πιο πίσω. Πολύ κοντά και ένα μικρότερο παιδί που την ώρα της επίθεσης, απομακρύνεται. Η λήψη ολοκληρώνεται όταν κάποιοι φωνάζουν στους δράστες μετά από ώρα να σταματήσουν.

Όλα αυτά κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο κέντρο του Πύργου, πριν από περίπου 10 ημέρες, με το βίντεο να ανεβαίνει στα social media και αμέσως μετά να αναλύεται καρέ – καρέ από τους αστυνομικούς που ήδη έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες και έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές.

Μηνύσεις από τον πατέρα του θύματος και προσαγωγές

Η υπόθεση άρχισε να παίρνει διαστάσεις όταν ο πατέρας του παιδιού έκανε μήνυση σε αστυνομικό τμήμα και μίλησε για αλλεπάλληλα περιστατικά βίας, που έχουν σαν αποτέλεσμα μικρά παιδιά να φοβούνται να κυκλοφορήσουν. Όπως ανέφερε ο πατέρας του 14χρονου, ο γιος του έχει στοχοποιηθεί. Δέχτηκε επίθεση στις 8 Αυγούστου και άλλη μία την περασμένη Παρασκευή, με τους δράστες να τον απειλούν και να τον προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν να τον έχουν στο στόχαστρο.

Αστυνομικές πηγές θεωρούν πολύ πιθανό οι εικόνες να σχετίζονται με τους βανδαλισμούς στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου τον περασμένο χειμώνα και τις καταγγελίες που είχαν γίνει τότε για τη δράση νεαρών Ρομά. Η χθεσινή αστυνομική επιχείρηση για την προσαγωγή των νεαρών, έγινε την ώρα που στην εκκλησία βρισκόταν σε εξέλιξη γάμος, χωρίς να δημιουργηθεί αναστάτωση. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί βρίσκεται ήδη στα χέρια εισαγγελέα, με τις εικόνες βίας να έχουν αναστατώσει ολόκληρη την πόλη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA