ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/09/2022 17:19

Επιτυχία των Ενόπλων Δυνάμεων: Πώς έπεσε στα χέρια της Eλλάδας τουρκικό drone

Με μία άκρως απόρρητη επιχείρηση βρέθηκε στα χέρια της Ελλάδας ένα τουρκικό drone, τύπου Bayraktar που είχε καταρριφθεί στη Λιβύη - Η συνδρομή του Ισραήλ και ο ρόλος του Χαφτάρ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Επιτυχία των Ενόπλων Δυνάμεων: Πώς έπεσε στα χέρια της Eλλάδας τουρκικό drone
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Στα χέρια των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τύπου Bayraktar. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται η εκπομπή του Mega «Live News», το τουρκικό drone περιήλθε στην κατοχή ανωτάτων Ελλήνων αξιωματικών, οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν στη Βεγγάζη το 2020. Αν και αρχικά οι ελληνικές Αρχές αρνούνταν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το εν λόγω drone, στενότατος συνεργάτης του στρατηγού Χαφτάρ επιβεβαίωσε τη συνεργασία Λίβυων στρατιωτικών με Ελληνες αξιωματούχους.

«Η μεταφορά συγκεκριμένων κομματιών και μια επί τόπου επιθεώρηση ενός ΜΕΑ πραγματοποιήθηκε στη Βεγγάζη και η εμπειρία μας από την παρεμβολή και κατάρριψή του μεταφέρθηκε στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Μεταφέρθηκε επίσης η εμπειρία μας με την τουρκική αεράμυνα και τα θωρακισμένα οχήματα Kirbi. Το Γενικό Επιτελείο του Λιβυκού Στρατού έδωσε εντολές για πλήρη συνεργασία σε επίπεδο στρατιωτικό και πληροφοριών με την Ελλάδα και αυτό ενισχύθηκε και προς τούτο υπήρξε και πίεση από τους αρχηγούς των φυλών της Κυρηναϊκής», ανέφερε χαρακτηριστικά πηγή από το περιβάλλον του στρατηγού Χαφτάρ.

Video Loading...

Η επιβεβαίωση της είδησης ήρθε από ελληνικές στρατιωτικές πηγές λίγες εβδομάδες πριν, επισημαίνοντας ότι Ελληνες αξιωματικοί μετέβησαν στη Βεγγάζη τον Ιούλιο του 2020 όπου επιθεώρησαν ένα καταρριφθέν τουρκικό drone. Αφού απέσπασαν κομμάτια της ατράκτου, του εγκεφάλου και τον κινητήρα του ΜΕΑ, τα φόρτωσαν όλα καμουφλαρισμένα ανάμεσα σε ψαροκασέλες και με τη βοήθεια ενός αλιευτικού σκάφους, έφτασαν σε ελληνικό λιμάνι. Σε όλη την επιχείρηση της μεταφοράς, αρωγός στάθηκε το Ισραήλ, το οποίο βοήθησε να μην γίνει τίποτα αντιληπτό από την τουρκική πλευρά. Το drone μεταφέρθηκε σε εγκαταστάσεις κοντά στην Αθήνα, όπου αναλύθηκε και πλέον αποτελεί μέτρο της αντι-drone τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΟΥΡΚΙΑ DRONE ΛΙΒΥΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ