Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τη συνοδεία των ΜΑΤ θα τοποθετούνται οι «Πανεπιστημιακοί Αστυνομικοί» στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, μέχρι αυτά να ολοκληρώσουν τους σχεδιασμούς ασφαλείας, όπως αυτοί επιβάλλονται από τον σχετικό Νόμο. Αυτό δήλωσε ευθέως σήμερα, Πέμπτη (15/9), ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στους νέους Ειδικούς Φρουρούς των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, στο αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε προς τους νέους αστυνομικούς: «Θέλω να γνωρίζετε ότι, μέχρις ότου καταστεί σε πλήρης η εφαρμογή του Νόμου και από την πλευρά των Πανεπιστημίων, όπως θα πρέπει να γίνει, οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα συνοδεύονται από άλλες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Διότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε σε κανέναν αλλόφρονα περιθωριακό να τραυματίσει και να προκαλέσει ζημιά σε νέους Ελληνες αστυνομικούς που υπηρετούν τον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας στα πανεπιστήμια. Αλλά και για να δώσουμε την απαιτούμενη ώθηση στις Πρυτανικές αρχές να ολοκληρώσουν σύντομα τα σχέδια ασφάλειας των Πανεπιστημιακών τους Ιδρυμάτων, που απαιτεί ο νόμος».

Στη συνέχεια ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απευθυνόμενος ουσιαστικά στις Πρυτανικές Αρχές των Πανεπιστημίων, που μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει στις εγκαταστάσεις ασφαλείας και στους απαραίτητους σχεδιασμούς ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι ΟΠΠΙ, ανέφερε: «Ζητώ και πάλι από τους Πρυτάνεις να ανταποκριθούν πλήρως στις ευθύνες τους. Να εφαρμόσουν τα προαπαιτούμενα του νόμου και να μη συμβιβαστούν σε καμία περίπτωση με φαινόμενα που δεν τιμούν το πανεπιστήμιο, ιδιαίτερα με θλιβερά φαινόμενα τα οποία θίγουν ακόμη και την αυτονόητη ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Υπάρχουν τέτοια γεγονότα και τα θυμούνται όλοι οι Ελληνες - δε θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Όπως και το οξύμωρο γεγονός να απαιτούνται δύο διμοιρίες των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο για να ολοκληρωθεί μια Βιβλιοθήκη! Η Πολιτεία είναι εδώ και έθεσε στην υπηρεσία τους το αναγκαίο και, συνάμα, πολύτιμο εργαλείο που για χρόνια ζητούσαν. Τώρα, οφείλουν να ενεργήσουν και οι ίδιοι».

Οι αναφορές αυτές του κ. Θεοδωρικάκου επιβεβαιώνουν πλήρως τις πληροφορίες του Reader, όταν σε ρεπορτάζ για την τοποθέτησή των πρώτων ΟΠΠΙ στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου αποκάλυπτε πως τα στελέχη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατύπωσαν έντονες επιφυλάξεις για την ασφάλεια των νέων Ειδικών Φρουρών και πως είναι επιβεβλημένο η Αστυνομία να περιμένει για την ολοκλήρωση των υποδομών στα ΑΕΙ για να ξεκινήσει η λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA