Μενού
  • Α-
  • Α+

Το έντονο κύμα ζέστης του περασμένου Σαββατοκύριακου είναι πλέον... περασμένο και το φθινόπωρο ήρθε για να μείνει. Χθες σημειώθηκε μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας και, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο καιρός θα συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο και σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες με τον υδράργυρο αργά αλλά σταθερά να εναρμονίζεται με την εποχή που διανύουμε. Είναι ενδεικτικό πως την Πέμπτη η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Η επόμενη αλλαγή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, φαίνεται πως θα έρθει από το Σάββατο και κυρίως προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο, τους ανέμους να «γυρνάνε» σε νοτιάδες κάτι που σημαίνει πως κυρίως στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα θα σημειωθούν «αξιόλογες βροχές».

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Για σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022, σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Κατά τόπους και κατά περιόδους οι νεφώσεις θα πυκνώνουν με πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές πολύ τοπικού χαρακτήρα στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 25, στην Ήπειρο από 9 έως 29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 28-30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 14 έως 28-29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στο Ιόνιο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιμένουμε ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA