ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/09/2022 15:42

Νοσοκομείο Παίδων: 3.000 παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν εξαιτίας έλλειψης αναισθησιολόγων

Σχεδόν 3.000 παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία εξαιτίας έλλειψης αναισθησιολόγων, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι - «Η λίστα είναι από το 2018. Αυτή τη στιγμή τα χειρουργεία είναι 2.900 και κάτι. Ομως δεν μπορεί ένα παιδί που έχει πρόβλημα να μην χειρουργηθεί. Δεν μας παίρνουν να μας ενημερώσουν αν έγινε κάπου αλλού κάποιο χειρουργείο»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νοσοκομείο Παίδων: 3.000 παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν εξαιτίας έλλειψης αναισθησιολόγων
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Σχεδόν 3.000 παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία εξαιτίας έλλειψης αναισθησιολόγων, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. «Η λίστα είναι από το 2018. Αυτή τη στιγμή τα χειρουργεία είναι 2.900 και κάτι. Ομως δεν μπορεί ένα παιδί που έχει πρόβλημα να μην χειρουργηθεί. Δεν μας παίρνουν να μας ενημερώσουν αν έγινε κάπου αλλού κάποιο χειρουργείο», λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, κ. Κωνσταντόπουλος στον ALPHA.

Διαβάστε ακόμη: Τροχαία: Επτά στους 10 δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλούς οδήγησης - Βίντεο ντοκουμέντο από αστυνομικό

Η λίστα για ένα τακτικό χειρουργείο στο Παίδων Αγία Σοφία ξεκινά από τους 4 – 5 μήνες. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμοι στο νοσοκομείο 9 αναισθησιολόγοι τη στιγμή που θα έπρεπε να υπηρετούν τουλάχιστον 17. «Το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι χωρίς γιατρούς! Δεν μπορεί να κινδυνεύουν οι ζωές των παιδιών!» είπε εργαζόμενη στην κάμερα. Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντόπουλος σημειώνει: «έχουμε 10 αναισθησιολόγους, από τους οποίους οι 9 είναι στη θέση τους γιατί ο ένας έχει αναρρωτική άδεια».

Video Loading...

Ελλείψεις αναισθησιολόγων και στο «μεγαθήριο» Ιπποκράτειο

Την ίδια στιγμή έλλειψη αναισθησιολόγων υπάρχει και στο Ιπποκράτειο με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στα χειρουργεία και της μεταμοσχεύσεις. «Εχουμε πάνω από 35 ζευγάρια υποψήφιους λήπτες με τον δότη τους ώστε να κάνουν μεταμόσχευση από ζώντα δότη. Ανάμεσά τους υπάρχουν και παιδιά», λέει γιατρός. Ενδεικτικό της κατάστασης στο νοσοκομείο είναι πως χρειάζονται 40 αναισθησιολόγοι και εργάζονται τώρα μόλις 6. Για τις εφημερίες και τα έκτακτα περιστατικά γίνονται μετατάξεις και πηγαίνουν ιδιώτες γιατροί, ωστόσο δεν μπορούν να γίνουν τα τακτικά χειρουργεία και οι μεταμοσχεύσεις. «Αντιλαμβάνεστε ένα τέτοιο μεγαθήριο με τόσες κλινικές και 7 – 8 εφημερίες το μήνα αν μπορεί να λειτουργήσει», λέει η διευθύντρια της Νεφρολογικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο κυρία Παπαγιάννη. Οι εργαζόμενοι ζητούν να προκηρυχτούν άμεσα θέσεις για να μην κινδυνέψουν όπως λένε ανθρώπινες ζωές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ