Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τις... άγαρμπες κινήσεις του αδερφού του δράστη, κατάφερε η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και η Ασφάλεια να φτάσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 52χρονου υπαλλήλου στο εργοστάσιο μαρμάρου στη Χρυσούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha και της εκπομπής Tlife, ο αδερφός του 25χρονου που επίσης εργαζόταν στο εργοστάσιο από την πρώτη στιγμή έδειχνε ανήσυχος, στρεσαρισμένος και σε κάθε περίπτωση ενέπνεε την περιέργεια όχι μόνο κατά τις αστυνομικές έρευνες, αλλά ακόμα και στους συναδέλφους του. Ετσι, οι αξιωματικοί που είχαν αναλάβει την υπόθεση «κύκλωσαν» από νωρίς το όνομα του αδερφού του 25χρονου και άρχισαν να ρωτούν στο εργοστάσιο εάν υπήρχαν προστριβές ανάμεσά τους. Μάλιστα, ο αδερφός του καθ' ομολογίαν δολοφόνου του 52χρονου στις 16 Σεπτεμβρίου έξω από το χώρο εργασίας, στο παρελθόν βρισκόταν στην ίδια κυνηγετική ομάδα με το θύμα και είχαν κάποιες διαφορές που όμως είχαν να κάνουν αυστηρά και μόνο με το χόμπι τους. 

Διαβάστε ακόμη: Καβάλα: Ελεύθεροι οι γονείς του 25χρονου - Πώς έγινε η δολοφονία του 52χρονου

Ο αδερφός στην ουσία δείχνοντας από την πρώτη στιγμή τόσο ανήσυχος κάνοντας συχνές ερωτήσεις στους αστυνομικούς για το εάν έχουν βρει στοιχεία για τον δολοφόνο και σε ποιο σημείο έχουν φτάσει οι έρευνες, ουσιαστικά... καρφώθηκε και οδήγησε τους αστυνομικούς στον 25χρονο δράστη. Εκείνος είχε παραιτηθεί πριν από 4-5 μήνες από το εργοστάσιο γιατί όπως είπε στην κατάθεσή του δεχόταν bullying από τον 52χρονο επιστάτη

Ο αδερφός του δράστη πέρασε από την ασφάλεια και ανακρίθηκε σχετικά με το έγκλημα, καθώς εκτός των άλλων, ο δολοφόνος φέρεται να ομολόγησε πως η καραμπίνα δεν ήταν δική του, αλλά του αδερφού του, την οποία είχε πάρει δανεική. Πλέον, οι αξιωματικοί, αφού εξέτασαν και το υπόλοιπο στενό περιβάλλον του 25χρονου, δηλαδή τη σύντροφο, αλλά και τους γονείς του ψάχνει εάν υπήρχαν άτομα από το οικογενειακό ή το στενό περιβάλλον του δολοφόνου που ενδέχεται να γνώριζαν και να συγκάλυψαν το έγκλημα. 

Ελεύθεροι οι γονείς του 25χρονου

Αφού ομολόγησε την πράξη του, στη συνέχεια περιέγραψε πως οργάνωσε τη δολοφονία, την οποία απέδωσε σε καθαρά προσωπικές διαφορές. Πάντως, νωρίτερα στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας είχαν οδηγηθεί και οι συγγενείς του 25χρονου, καθώς οι αστυνομικοί θέλησαν να διαπιστώσουν αν γνώριζαν την αλήθεια για το έγκλημα και προσπάθησαν να τον καλύψουν. Τελικά, οι γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι παρά τις υποψίες, καθώς αποδείχτηκε ότι δεν γνώριζαν. Το όπλο που χρησιμοποίησε ο 25χρονος για τη δολοφονία ήταν καραμπίνα, η οποία ανήκε στον αδελφό του. Ο 25χρονος που δεν είχε άδεια οπλοκατοχής, πήρε την καραμπίνα του αδελφού του και σκότωσε τον 52χρονο. Μετά το φονικό, την επέστρεψε στο σπίτι και την έβαλε στη θήκη της. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο αδελφός του δεν υποψιάστηκε κάτι. Ο 25χρονος οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας.

Ο ρόλος της μηχανή στις έρευνες

Αξίζει να αναφερθεί πως οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη του 25χρονου, ο οποίος στη συνέχεια ομολόγησε πως σκότωσε τον πρώην συνάδελφό του έξω από το εργοστάσιο που δούλευαν, λαμβάνοντας σημαντικά στοιχεία από τις κάμερες. Οι Αρχές έπειτα από ενδελεχείς έρευνες κατάφεραν να φτάσουν στον 25χρονο λόγω της μηχανής του, με την οποία είχε διαφύγει από το εργοστάσιο κοπής και επεξεργασίας μαρμάρου όπου εργαζόταν το θύμα στη Χρυσούπολη του Δήμου Νέστου.

Να σημειωθεί πως ο δράστης είχε στήσει καρτέρι έξω από το εργοστάσιο μαρμάρου, στο οποίο εργαζόταν ο 52χρονος, και όταν εκείνος έφτασε στον χώρο δουλειάς του τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής με κυνηγετική καραμπίνα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί είχαν στρέψει τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης στο στενό οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του 52χρονου θύματος.

Τα social media «πρόδωσαν» τον δράστη

Σύμφωνα με το CENTER TV, το μεσημέρι οι συγγενείς του δράστη πέρασαν το κατώφλι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Ο 25χρονος πήρε το δρόμο για τον εισαγγελέα Πρωτοδικών στην Καβάλα, με τους αστυνομικούς να οδηγούν στο τμήμα τόσο τους γονείς όσο και τη σύντροφό του για να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους. Όλοι τους δέχονται ερωτήσεις και καλούνται να περιγράψουν τα όσα συνέβαιναν τις τελευταίες μέρες. Στόχος των Αρχών, είναι να διαπιστωθεί αν γνώριζαν πως ο 25χρονος ήταν δολοφόνος και τον κάλυπταν. Αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, θα τους αποδοθούν κατηγορίες.

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση έπαιξαν και οι φωτογραφίες που είχε ανεβάσει ο 25χρονος στις διαδικτυακές του σελίδες και πιο συγκεκριμένα εκείνες με τη μηχανή μεγάλου κυβισμού που είχε. Οι αστυνομικοί στην Καβάλα άρχισαν να συνθέτουν τα κομμάτια στο παζλ της υπόθεσης και, όπως φαίνεται, έφτασαν στην άκρη του νήματος.

Το χρονικό της δολοφονίας του 52χρονου στην Καβάλα

Ο 52χρονος δολοφονήθηκε έξω από την εταιρεία με μάρμαρα που εργαζόταν επί 30 ολόκληρα χρόνια. Την ώρα που έφτανε στη δουλειά του, κάποιος του είχε στήσει καρτέρι και μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του, ο δολοφόνος τον πλησίασε και τον πυροβόλησε με καραμπίνα στην καρδιά. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο δολοφόνος ήταν κρυμμένος σε ένα χωράφι δίπλα από την εταιρεία και μόλις πυροβόλησε τον 52χρονο, εξαφανίστηκε, διαφεύγοντας μέσα από χωράφια με καλαμπόκια. Ένας φίλος του 52χρονου, που το προηγούμενο βράδυ ήταν μαζί του, θυμάται όσα έλεγε ο άτυχος άνδρας λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί. «Βγήκε στο βουνό, είδε αν έχει γουρούνια κι αυτά εδώ πέρα και όπως γυρνούσε, πέρασε από εμένα. Ευδιάθετος, χαρούμενος γιατί θα ανοίξει το κυνήγι, σα μωρό παιδί. Χαρά, ‘το Σάββατο θα πάμε να κυνηγήσουμε. Πέρασε η ώρα, πήγε κοιμήθηκε και το πρωί τον εκτέλεσαν. Κόπηκαν τα πόδια μου. Δεν θα σοκαριστείς;».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA