Μενού
  • Α-
  • Α+

«Πείτε το όνομά της... Μαχσά Αμινί» φώναζαν οι Ιρανοί πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν ενάντια στην κρατική καταστολή του καθεστώτος της χώρας τους, που δολοφόνησε μια 22χρονη κοπέλα και συνεχίζει να σκοτώνει με στρατιωτικούς, αστυνομικούς και παρακρατικούς στους δρόμους που εξεγείρονται εκατομμύρια πολιτών που ξεχειλίζουν από οργή. Κρατώντας ψαλίδια ανά χείρας και φωνάζοντας «γυναίκα, ζωή, ελευθερία» οι Ιρανοί και οι Ιρανές που συγκεντρώθηκαν έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο διαδήλωσαν ειρηνικά για την ειδεχθή δολοφονία της Μαχσά Αμινί, η οποία έκανε το λάθος να φορά λίγο πιο χαλαρά απ' ό,τι επιτάσσει ο μεσαίωνας στη χώρα της, την μαντήλα της. 

Την ώρα που οι συμπατριώτες τους πληρώνουν με τη ζωή τους το τίμημα να εξεγερθούν στη μνήμη της 22χρονης, Ιρανές αλλά και πολλοί Ιρανοί, που βρίσκονται στην Ελλάδα, έδωσαν ραντεβού στις 18:00 το Σάββατο (24/9) στο Σύνταγμα. Το κεντρικό πανό που κρατούσαν έγραφε «Αλληλεγγύη στις γυναίκες στο Ιράν», «όχι στον σεξισμό, όχι στην ισλαμοφοβία» έγραφαν σε άλλο και φώναξαν πως ήρθε η ώρα για «επανάσταση κατά του χιτζάμπ» καταγγέλλοντας τη βία από την αστυνομία των ηθών που δολοφονεί στο όνομα της πίστης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA