Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε άλλες δύο συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ αναφορικά με την υπόθεση της εξάρθρωσης των τριών συμμοριών που δρούσαν στην Αττική και είχαν αρχηγείο την φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου. Πρόκειται για έναν άνδρα (σ.σ.: αλβανικής καταγωγής) και μία γυναίκα (σ.σ.: Ελληνίδα), ηλικίας 30 και 27 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι μάλιστα είχαν και όπλα πάνω τους. Η επιχείρηση της σύλληψής τους, που έγινε ύστερα από την ταυτοποίησή τους, έγινε στην Πρέβεζα, όπως μεταδόθηκε από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Alpha. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δύο συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν από τα ρούχα και τα όπλα που είχαν μαζί τους, ότι συμμετείχαν στις ληστείες που διέπρατταν τα μέλη των σκληρών συμμοριών, στην Αθήνα.

Ελεύθεροι 7 από τους συλληφθέντες

Εξάλλου, επτά από τους συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (29/9) στο Αυτόφωρο για την υπόθεση των συμμοριών στην Πολυτεχνειούπολη σε βάρος των οποίων έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες. Η πρώτη δικογραφία αναβλήθηκε για τις 14 Νοεμβρίου 2022 λόγω της αποχής των δικηγόρων από δίκες που αφορούν το άρθρο 187 παρ. 6 του ΠΚ. Η δεύτερη υπόθεση αναβλήθηκε για 10 Οκτωβρίου 2022 λόγω της απουσίας του βασικού μάρτυρα αστυνομικού. Ολοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ελεύθερη η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός - Διατάχθηκε ΕΔΕ

Ανάμεσα στους συλληφθέντες που πέρασαν σήμερα το κατώφλι των δικαστηρίων ήταν και η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός, η οποία φέρεται να ήταν και το «βαθύ λαρύγγι», που αποκάλυπτε στους σκληρούς Αλβανούς ποινικούς, ένας εκ των οποίων ήταν κι ο σύντροφός της, τις επικείμενες επιχειρήσεις των Αρχών στην φοιτητική εστία με αποτέλεσμα να γίνονται «καπνός» και οι επιχειρήσεις να οδηγούνται σε φιάσκο.

Την ίδια στιγμή, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα η δόκιμος αστυφύλακας, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος της, για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Εξάλλου, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το άνοιγμα του κινητού τηλεφώνου της 22χρονης, αλλά και των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν κι άλλοι επίορκοι αστυνομικοί που έδιναν πληροφορίες στους κακοποιούς, που διέφευγαν της σύλληψης εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο. Η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός πάντως, αναμένεται να κατηγορηθεί για πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα. 

Την ίδια στιγμή, έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ τα όπλα που βρέθηκαν στις γιάφκες της φοιτητικής εστίας για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες, πέραν όσων έχουν εξακριβωθεί με την μέχρι τώρα έρευνα της ογκωδέστατης υπόθεσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA