ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/10/2022 09:36

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 51 οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο εργοτάξιο της Λέοντος Σοφού

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των οβίδων στο εργοτάξιο που βρίσκεται στην οδό Λέοντος Σοφού στη Θεσσαλονίκη - Συνολικά έχουν εντοπιστεί 51 οξειδωμένες (σκουριασμένες) οβίδες, από πυροτεχνουργούς

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 51 οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο εργοτάξιο της Λέοντος Σοφού
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των οβίδων στο εργοτάξιο που βρίσκεται στην οδό Λέοντος Σοφού στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά έχουν εντοπιστεί 51 οξειδωμένες (σκουριασμένες) οβίδες, από τους πυροτεχνουργούς του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ). Είχαν εντοπιστεί διαδοχικά οκτώ οβίδες τις προηγούμενες ημέρες, την Πέμπτη (29/9) βρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κιβώτιο με 15 ίδιες οβίδες 33 εκατοστών και διάμετρο 81 χιλιοστών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ άλλες έξι εντοπίστηκαν την Παρασκευή (30/9).

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: 29 οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκαν σε εργοτάξιο στην οδό Λέοντος Σοφού

Όλες προέρχονται από το ίδιο σημείο και εικάζεται ότι στον χώρο υπήρχε την περίοδο της Κατοχής αποθήκη με πυρομαχικά. Στο συγκεκριμένο εργοτάξιο υπήρχε μια τριώροφη πολυκατοικία που είχε ανεγερθεί το 1954 και κατεδαφίστηκε το 2004 σύμφωνα με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Στο σημείο βρίσκονται συνεχώς πυροτεχνουργοί του ελληνικού στρατού και με ανιχνευτές μετάλλων ερευνούν εκεί όπου γίνονται οι χωματουργικές εργασίες από τον εκσκαφέα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμα και να εκκενωθεί κοντινή πολυκατοικία.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ