Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των οβίδων στο εργοτάξιο που βρίσκεται στην οδό Λέοντος Σοφού στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά έχουν εντοπιστεί 51 οξειδωμένες (σκουριασμένες) οβίδες, από τους πυροτεχνουργούς του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ). Είχαν εντοπιστεί διαδοχικά οκτώ οβίδες τις προηγούμενες ημέρες, την Πέμπτη (29/9) βρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κιβώτιο με 15 ίδιες οβίδες 33 εκατοστών και διάμετρο 81 χιλιοστών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ άλλες έξι εντοπίστηκαν την Παρασκευή (30/9).

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: 29 οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκαν σε εργοτάξιο στην οδό Λέοντος Σοφού

Όλες προέρχονται από το ίδιο σημείο και εικάζεται ότι στον χώρο υπήρχε την περίοδο της Κατοχής αποθήκη με πυρομαχικά. Στο συγκεκριμένο εργοτάξιο υπήρχε μια τριώροφη πολυκατοικία που είχε ανεγερθεί το 1954 και κατεδαφίστηκε το 2004 σύμφωνα με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Στο σημείο βρίσκονται συνεχώς πυροτεχνουργοί του ελληνικού στρατού και με ανιχνευτές μετάλλων ερευνούν εκεί όπου γίνονται οι χωματουργικές εργασίες από τον εκσκαφέα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμα και να εκκενωθεί κοντινή πολυκατοικία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA