Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν έχουν τέλος οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το παρελθόν του 30χρονου σεσημασμένου κακοποιού με το ψευδώνυμο «Εσκο», ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στις παλιές φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Διαβάστε ακόμη: Ζωγράφου: Προφυλακιστέοι οι επτά από τους συλληφθέντες

Ο 30χρονος κατηγορείται και για την απαγωγή του 17χρονου γιου του δημοσιογράφου Μάκη Παπαδάτου. Ο «εγκέφαλος» της συμμορίας είχε στείλει SMS στον 17χρονο για να κλείσει η υπόθεση, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο. «Ετσι λειτουργούν όλες οι αυτές συμμορίες, προσπαθούν πρώτα εξωδικαστικά να βρουν μία συμβιβαστική λύση και μετά ακολουθεί ο εκβιασμός. Την ίδια ακολούθησαν και σε εμάς» είπε ο κ. Παπαδάτος στην ΕΡΤ. 

«Το παιδί το είχαν απαγάγει στην περιοχή του Ζωγράφου στην Ούλωφ Πάλμε. Τον έβαλαν στο πορτμπαγκάζ στην Πολυτεχνειούπολη. Σκάψανε έναν λάκκο και του είπανε “αν δεν δώσουν οι γονείς σου τα λεφτά θα σε θάψουμε εδώ πέρα”. Μπήκανε σπίτι μας, μας πήραν όλα τα υπάρχοντα και φύγανε. Δεν πρόκειται για καταγγελία είναι ένα πραγματικό περιστατικό που στάθηκε η αφορμή για να εξαρθρωθεί η συμμορία. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο τι περνούν τα θύματα εγκληματικών ενεργειών και πως θα τα προστατεύσει η πολιτεία. Οταν λέμε για ένα 17χρονο παιδί το οποίο το απήγαγαν και άνοιξαν έναν λάκκο εκεί πρέπει να εστιάσουμε» είπε ο Μάκης Παπαδάτος. 

«Η συμμορία είχε εντοπιστεί από την πρώτη στιγμή, είχαμε DNA, δακτυλικά αποτυπώματα, ξέραμε ότι το καταφύγιο είναι στην φοιτητική εστία και δεν μπορούσε να μπει η αστυνομία.  Μόλις έφυγαν από το σπίτι μας πήγανε στην πανεπιστημιούπολη μετά έφυγαν και πήγαν Αλβανία. Ενας – ένας που ερχόταν στην Ελλάδα τον συνελάμβαναν. Δεν είναι μονάχα οι 20 που συνελήφθησαν πρόσφατα», ανέφερε ο δημοσιογράφος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA