Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα να αποτελούν μία υπόθεση που «πονάει» τους Ελληνες, όμως, σε μία περίπτωση μπορεί να πει κανείς ότι οι Βρετανοί μας πρόσφεραν και λίγο γέλιο! Συγκεκριμένα, ο διάσημος Βρετανός κωμικός Τζον Όλιβερ, πέρασε... γενεές 14 τη χώρα του και το Βρετανικό Μουσείο για τη μη επιστροφή τους στην Ελλάδα. Ετσι, στην εκπομπή του στο HBO ο Oλιβερ, περιγράφει την κατάσταση ως… Έλληνας και με το καυστικό του χιούμορ καταλήγει ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει οπωσδήποτε να επιστραφούν από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: Νάξος: Αριστος μαθητής στο σχολείο και βοσκός ο 12χρονος Βασίλης

Την εκπομπή που βλέπουν εκατομμύρια θεατών στο HBO, θύμισε την φράση του τότε πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος αρνήθηκε την επιστροφή του διαμαντιού που κοσμεί το βασιλικό στέμμα στην Ινδία λέγοντας: «αν πούμε ναι σε ένα, ξαφνικά το Βρετανικού Μουσείο θα αδειάσει».

Η εκπομπή ξεκινάει με τα «λειψά» Γλυπτά στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου τα κομμάτια που λείπουν και βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο είναι με άσπρο γύψο. «Υπάρχει εξήγηση», λέει ο Τζον Όλιβερ. «Ως Βρετανός αισθάνομαι λίγο εμπλεκόμενος. Ναι! Εμείς τα κλέψαμε. Ειλικρινά, αν ψάχνετε για κλεμμένα αρχαία, 9 στις 10 φορές θα τα βρείτε στο Βρετανικό Μουσείο!»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA