Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία για τη δράση της συμμορίας της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Τα μέλη της συμμορίας είχαν εμπλακεί σε ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών ενώ είχαν μετατρέψει σε ορμητήριο την παλιά φοιτητική εστία. Οι κακοποιοί μάλιστα επιδείκνυαν τη δράση τους μέσα από τα social media ενώ τα περισσότερα μέλη της συμμορίας φέρονται να δρούσαν από το 2019.

Διαβάστε ακόμη: Ζωγράφου: Η συμμορία καλούσε Αλβανούς κακοποιούς να μείνουν στην εστία

Τα μέλη της συμμορίας είχαν φτάσει στο σημείο να κρύβουν ναρκωτικά στο πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με το MEGA, τον Ιανουάριο του 2021 είχαν εντοπιστεί από αστυνομικούς εστίες με ναρκωτικά σε δέντρα, υδρορροές και εντός ενός εγκαταλελειμμένου βαν, σε κοντινή απόσταση από τη φοιτητική εστία. Επιπλέον, τον Μάρτιο του 2020 σε σπίτι 36χρονου αλλοδαπού στο Παγκράτι, βρέθηκαν 29 κιλά χασίς και ανακαλύφθηκε η σχέση του με τη μαφία της Πολυτεχνειούπολης, καθώς προωθούσε τα ναρκωτικά στον ευρύτερο χώρο των εστιών.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η αστυνομία φαίνεται να είχε βρει συνδέσεις της μαφίας της Πολυτεχνειούπολης με ναρκωτικά από το 2019. Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2019, είχε ανακαλυφθεί μεγάλη χασισοφυτεία στην Αρτέμιδα, στην περιοχή Λίμνη Αλικής, με τις Αρχές να έχουν πληροφορίες ότι η ποσότητα των ναρκωτικών από τα 720 δενδρύλλια, κατέληγε για πώληση δίπλα και μέσα στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης.

Ζούσαν στη φοιτητική εστία... οικογενειακώς 

Τα εννέα άτομα στα οποία αποδίδεται αρχηγικός ρόλος στις τρεις συμμορίες, ζούσαν στη φοιτητική εστία μαζί με τις οικογένειές τους και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν φτάσει στο σημείο να βάζουν μπράβους στις εισόδους και να κάνουν «face control» σε φοιτητές. Στα τρία χρόνια της δράσης τους, είχαν απειλήσει φοιτητές και φύλακες, είχαν βγάλει όπλο, είχαν προβεί σε ξυλοδαρμούς, όμως κανείς δεν τους κατήγγειλε καθώς επικρατούσε κλίμα τρομοκρατίας. Οι χώροι που είχαν καταλάβει, σχεδόν ολόκληρος ο τέταρτος όροφος της εστίας, τους προσέφερε όχι μόνο ασφάλεια πριν και μετά την διάπραξη ληστειών κα άλλων αδικημάτων σε ολόκληρη την περιοχή, αλλά και χώρους να αποθηκεύουν ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες πουλούσαν «χοντρική» μέσα στην Πολυτεχνειούπολη.

Όλα αυτά τα διαπίστωσαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αθηνών κατά την διάρκεια των παρακολουθήσεων και της συλλογής πληροφοριών προκειμένου να πραγματοποιήσουν τελικά την επιχείρηση για τη σύλληψη των κακοποιών. Σύμφωνα με πληροφορίες ποτέ δεν υπήρξε καμία καταγγελία από την πλευρά των Πρυτανικών Αρχών, παρόλο που όλη αυτή η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση ήταν γνωστή τουλάχιστον από το 2019. Από τότε τα μέλη μιας οικογένειας σκληρών κακοποιών από την Αλβανία εγκαταστάθηκαν στην Εστία και σιγά σιγά συγκέντρωσαν γύρω τους μια συμμορία  πενήντα ατόμων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA