Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι έρευνες για να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι μετανάστες σε Λέσβο και Κύθηρα μετά τα δύο ναυάγια. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σήμερα θα γίνει επιχείρηση για να ανασυρθούν επτά σοροί που επιπλέον ακόμη στο σημείο του ναυαγίου στα Κύθηρα. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ ενώ αν και νωρίτερα πλησίασε το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης στο οποίο βρίσκονται βατραχάνθρωποι του Λιμενικού ωστόσο αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακόμα ανοιχτά της ακτής, καθώς κρίθηκε ότι είναι επικίνδυνη η προσέγγισή του κοντά στη βραχώδη έκταση.

Διαβάστε ακόμηΛευκάδα: Νεκρό 4χρονο αγόρι από το τρακτέρ του πατέρα του

Από το πρωί του Σαββάτου βρίσκονται στα Κύθηρα συγγενείς αγνοουμένων που έχουν φτάσει από διάφορα σημεία της Ευρώπης μόλις ενημερώθηκαν για το ναυάγιο. Ενδεχομένως αργότερα όταν πέσουν οι άνεμοι το πλοίο να καταφέρει να προσεγγίσει τη χαράδρα, να αποβιβαστούν με βοήθεια φουσκωτού οι βατραχάνθωποι και να προσεγγίσουν το σημείο όπου βρίσκονται τα άψυχα σώματα των μεταναστών. Υπάρχουν επτά πτώματα ενώ αγνοούνται τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι. Ο δήμαρχος των Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι σήμερα είναι πολύ καλύτερος ο καιρός σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες οπότε και υπήρχαν τοπικά ριπές ανέμου 9 και 10 μποφόρ.

Από τη Λέσβο τώρα οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες για τον αριθμό των επιβαινόντων πάνω στην πλαστική βάρκα, η οποία ξεκίνησε από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχει μία πληροφορία που προκύπτει από τις καταθέσεις των διασωθέντων, σύμφωνα με την οποία τους είπαν: Θα φύγετε τώρα γιατί είναι η κατάλληλη περίοδος διότι μπορεί οι καιρικές συνθήκες να είναι άσχημες, αλλά θα φτάσετε χωρίς κανένα εμπόδιο. «Δηλαδή δεν θα βρείτε τα ελληνικά σκάφη να σας εμποδίσουν στον δρόμο σας» τους είπαν οι Τούρκοι διακινητές, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι διασωθέντες. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μέσα στη βάρκα επέβαιναν 53 άτομα, κάποιοι άλλοι 46.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA