Μενού
  • Α-
  • Α+

«Φως» στα σκοτεινά μονοπάτια του Διαδικτύου, όπου ο 53χρονος κατηγορούμενος για υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης επικοινωνούσε σε chat rooms με παιδόφιλους, προσπαθεί να ρίξει η Ελληνική Αστυνομία για να καταφέρει να ταυτοποιήσει όλους όσοι κακοποίησαν σεξουαλικά το κοριτσάκι, έναντι μάλιστα αμοιβής 50 έως 100 ευρώ ο καθένας. Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι -σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία- περισσότεροι από 200 παιδόφιλοι ενδιαφέρθηκαν να «συναντήσουν» το κοριτσάκι, που εργαζόταν περιστασιακά στο μίνι μάρκετ του 53χρονου, στα Σεπόλια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, οι αρμόδιες αστυνομικές Αρχές έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 100 χρήστες συγκεκριμένης διαδικτυακής πλατφόρμας, που έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά τη 12χρονη. 

Διαβάστε ακόμη: Αννα Φόνσου για Σεπόλια: Είδα τη 12χρονη να κάνει θελήματα για τον 53χρονο τα μεσάνυχτα

Παράλληλα, εκτός από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 53χρονου, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, «ξεψαχνίζει» και τα κινητά τηλέφωνα του κατηγορουμένου, προκειμένου να αντλήσει πολύτιμα στοιχεία για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Οπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ, και να προσπάθησε να σβήσει στοιχεία ο κατηγορούμενος, αυτά θα ανακτηθούν, εύκολα ή δύσκολα. Οι αστυνομικές έρευνες εστιάζονται και στο ενδεχόμενο να μην είναι η 12χρονη το μόνο θύμα, αλλά πίσω από τη δράση του 53χρονου να υπάρχει και ένα ολόκληρο κύκλωμα παιδόφιλων. Ταυτόχρονα, ερευνάται και εάν πρόσωπο του περιβάλλοντος του κοριτσιού μπορεί να γνώριζε τι συνέβαινε, εδώ και μήνες ή ακόμη και να συμμετείχε. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν, με εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία του 53χρονου.

Εχουν ταυτοποιηθεί ήδη 5 άτομα - Αναμένονται συλλήψεις

Από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 5 άτομα τα οποία φέρεται πως βίασαν το 12χρονο κορίτσι πληρώνοντας μάλιστα 50 ευρώ στον 53χρονο συλληφθέντα. Και για τους πέντε θεωρείται θέμα χρόνου να βρεθούν στα χέρια της Αστυνομίας. Πλέον οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί ιχνηλατούν την πλατφόρμα που ο 53χρονος αναρτούσε τα βίντεο και τις φωτογραφίες της ανήλικης κοπέλας και μέσω αυτής αναζητούσε παιδόφιλους «πελάτες».  Η έρευνα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς με βασικό στόχο την ταυτοποίηση όλων αυτών των χρηστών που εντοπίστηκαν στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, να έχουν σχέση με τον 53χρονο και φέρονται να έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά το άτυχο κορίτσι.

Στις έρευνες που γίνονται, άλλωστε έχει αναφερθεί και η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου. «Δεν αποκλείω να προκύψουν και άλλες υποθέσεις όπως της 12χρονης, το πιστεύω. Για να υπάρχει τόση οργάνωση, πιθανόν να υπάρχουν συνεργοί. Για έναν μήνα και, η ΓΑΔΑ, έψαχνε την υπόθεση, γι' αυτό και είχε επαναπαυθεί ο 53χρονος» είχε αναφέρει νωρίτερα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΑΝΤ1.

Λευτέρης Οικονόμου για Σεπόλια: Δείχνει να υπάρχει οργανωμένη εκμετάλλευση σε θέματα πορνείας

Το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος πίσω από τον 53χρονο που συνελήφθη στα Σεπόλια και φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε το 12χρονο κορίτσι, παραδέχθηκε ουσιαστικά και ο ίδιος ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, φρόντισε να δείξει πως ο συλληφθείς πιθανότατα δεν δρούσε μόνος του. «Προκύπτει η εμπλοκή του επιχειρηματία που την εκμεταλλευόταν. Δείχνει να υπάρχει οργανωμένη έκθεση της ανήλικης σε εκμετάλλευσή της σε θέματα πορνείας» είπε χαρακτηριστικά κατά την παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Οικονόμου αποκάλυψε ακόμη και τις κλήσεις που έχουν βρει οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί της υπηρεσίας ανηλίκων στο κινητό τηλέφωνο του ανήλικου κοριτσιού. «Από το τηλέφωνό της έχουν προκύψει κλήσεις προς κάποια άτομα και αποστολή βίντεο», είπε και τόνισε ότι αυτές οι επικοινωνίες θα ερευνηθούν, απαντώντας στην ερώτηση αν ο 53χρονος ανάγκαζε το παιδί να επικοινωνεί. Οι έρευνες συνεχίζονται και χρειάζεται χρόνος καθώς τα ευρήματα είναι πολλά αλλά «οι συλλήψεις δεν προαναγγέλλονται» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Οικονόμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA