Μενού
  • Α-
  • Α+

Η υπόθεση στα Σεπόλια με τον 53χρονο να βιάζει και να εκδίδει κατ' εξακολούθηση την 12χρονη με χρηματικά ανταλλάγματα, έχει φέρει στο προσκήνιο μία καλά οργανωμένη εγκληματική δράση που κινείται στα σκοτεινά μονοπάτια της κοινωνίας. Αρρωστημένα μυαλά που πληρώνουν όσο όσο για να κακοποιήσουν σωματικά και ψυχικά μια αθώα παιδική ψυχή. Υπάρχουν, όμως και παρακλάδια! Αυτοί που ψαρεύουν τα θύματά τους στο διαδίκτυο, παρενοχλούν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά και φτάνουν να παρακολουθούν ακόμη και σε ζωντανή σύνδεση την απόλυτη φρίκη!

Διαβάστε ακόμη: Λάρισα: Εκπαιδευτικός θώπευσε 22χρονη στη μέση του δρόμου – Τον σταμάτησε ντελιβεράς

Ο Γιώργος Κορμάς, υπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού κέντρου Ασφαλούς διαδικτύου, μιλώντας στην εκπομπή Live News του MEGA, ανέφερε σχετικά: «Υπάρχουν on line βιασμοί παιδιών πολύ μικρών ηλικιών μέχρι και 5 ετών όπου φτάνουν σε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες να πληρώνουν 4.000 και 5.000 ευρώ για να το παρακολουθήσουν». Οι παιδεραστές κινούνται με απίστευτη ευκολία παντού στο διαδίκτυο, με ψεύτικα προφίλ. Στα κοινωνικά δίκτυα που σερφάρουν παιδιά αλλά και στα σκοτεινά μονοπάτια του διαδικτύου. Τα στοιχεία έρευνας σοκάρουν.

Η έρευνα που σοκάρει

Σύμφωνα με έρευνα του ελληνικού κέντρου ασφαλούς διαδικτύου:

  • 1 στα 2 παιδιά μιλάει με αγνώστους στο διαδίκτυο

     

  • 1 στα 5 παιδιά συναντιέται με αγνώστους

     

  • 1 στα 4 δέχεται σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο. Είναι στη διάθεση του κάθε παιδεραστή να τα προσεγγίσει να τα παρενοχλήσει να τα ψαρέψει».

Μετά τη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, η διακίνηση παιδοπορνογραφικού υλικού βρίσκεται στη δεύτερη θέση της μαύρης λίστας. Με πρωταγωνιστές κυρίως ανθρώπους υπέρ άνω πάσης υποψίας!

«Δρουν σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα με ψεύτικα προφίλ, προσεγγίζουν παιδιά και άλλους παιδεραστές. Ακολουθούν επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με παιδιά, δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, γιατροί, είναι δύσκολο να τους αντιληφθείς», λέει ο κ. Κορμάς. Οι παιδεραστές του διαδικτύου εκβιάζουν ανήλικα παιδιά που τελικά υποκύπτουν και στέλνουν τα ίδια αυτοπαραγωγούμενο υλικό σε βίντεο.

«Μακριά από τα social τα παιδιά δημοτικού»

Οι ειδικοί τονίζουν πως οι μαθητές Δημοτικού επιβάλλεται να απέχουν από τα κοινωνικά δίκτυα. Την ίδια στιγμή η συμπεριφορά των ανήλικων είναι αυτή που πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου στους γονείς και το σχολείο. Η Άννα Κανδαράκη σχολίασε: «Δεν συναναστρέφεται με συνομήλικους, ένα παιδί απομονώνεται και ασχολείται συνεχώς με το κινητό, χωρίς να ξέρουμε με ποιον μιλάει μπορεί να έχει διαταραχές στον ύπνο του». Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως οι γονείς πρέπει να ενημερώνουν διαρκώς τα παιδιά τους για τους κίνδυνους που ενέχει η ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου, ωστόσο όχι με φόβο.

«Υπάρχει και το dark διαδίκτυο που δεν ακολουθεί τους κανόνες Δικαίου που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο. Στην Ε.Ε γίνεται κουβέντα ότι είναι παράνομο off line θα πρέπει να είναι παράνομο και on line», τόνισε ο κ. Κορμάς. Η λίστα αναμονής 213 αντρών για να βιάσουν ένα ανήλικο κοριτσάκι σοκάρει και στερεύει τις λέξεις. Αναγκαία είναι η αρωγή, των δομών, του σχολείου, όλων μας, όταν οι παιδεραστές εκμεταλλεύονται τη φτώχεια μιας οικογένειας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA