Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεδομένα-φωτιά, που αναμένεται να προκαλέσουν «παρέλαση» υπόπτων για επί πληρωμή βιασμούς της 12χρονης από τα Σεπόλια, φαίνεται ότι έχουν στην διάθεσή τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας. Αυτός είναι και ο λόγος που, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν ταυτοποιήσει τουλάχιστον 15 χρήστες της πλατφόρμας γνωριμιών, μέσω της οποίας ο 53χρονος αναζητούσε παιδόφιλους για να βιάσουν το κορίτσι, οι οποίοι είχαν επικοινωνήσει μαζί του. Τα δεδομένα αυτά είναι τα κινητά τηλέφωνα και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των χρηστών της συγκεκριμένης πλατφόρμας, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για να μπορέσει να συνδεθεί κάποιος σε αυτή και να συνομιλήσει με τους άλλους χρήστες υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Διαβάστε ακόμη: Φρίκη από τις αποκαλύψεις για τον Ηλία Μίχο: «Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες των αδερφών της 12χρονης», λέει η γιαγιά

Με την είσοδο στην ψηφιακή αυτή πλατφόρμα ζητείται από τους υποψήφιους χρήστες ένα ψευδώνυμο και ο αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους, στον οποίο αποστέλλεται ένας κωδικός, αναγκαίος για ην είσοδο και την επικοινωνία. Μάλιστα στην πλατφόρμα τονίζεται πως ο αριθμός αυτός θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την αποστολή του κωδικού και για κανέναν άλλο λόγο. Το γεγονός πάντως είναι πως οι τηλεφωνικοί αυτοί αριθμοί παραμένουν στη βάση δεδομένων της πλατφόρμας και πλέον ανακτώνται από τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τους χρήστες που συνομίλησαν με το προφίλ του 53χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό και την έκδοση της 12χρονης.

Η πλατφόρμα που είχε δημιουργήσει ο παιδοβιαστής Ηλίας Μίχος

Τα «πακιστανικά» τηλέφωνα

Πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας ανέφεραν στο Reader πως ακόμη και εάν τα κινητά τηλεφώνα που έχουν καταχωρήσει οι χρήστες που έκαναν επαφή με τον 53χονο για να βιάσουν επί πληρωμή την 12χρονη, είναι «πακιστανικά», δηλαδή καταχωρισμένα με στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών, υπάρχουν τρόποι να βρεθούν τελικά οι ιδιοκτήτες τους, με στοιχεία που προκύπτουν από τον συνδυασμό των ιχνών εκπομπής τους και άλλων διαδικτυακών ιχνών.

Επιπρόσθετα στην συγκεκριμένη πλατφόρμα υπάρχουν και χρήστες με διάφορα προνόμια επικοινωνίας, οι οποίοι έχουν καταχωρίσει εκτός από αριθμό κινητού τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, στοιχείο που επίσης οδηγεί τους ειδικούς ερευνητές της Αστυνομίας σε αυτούς. Η κλήτευση όλων όσων ταυτοποίησουν για επικοινωνία με τον 53χρονο σχετικά με την 12χρονη που εξέδιδε, αναμένεται να ξεκινήσει μετά την προφυλάκιση των δύο συλληφθέντων, οπότε ο Ανακριτής θα δώσει στην Ασφάλεια εντολή για την διενέργεια νέας έρευνας σχετικά με την τρομακτική αυτή υπόθεση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA